Petrović i Radičević spremne za derbi

Budućnost i Vardar u sjajnoj formi pred nedjeljni derbi u Skoplju
129 pregleda 1 komentar(a)
Jovanka Radičević, Radmila Petrović, Foto: Boris Pejović
Jovanka Radičević, Radmila Petrović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.11.2014. 13:29h

Ekipa koja bude manje griješila u nedjeljnom duelu rukometašica Vardara i Budućnosti ostvariće pobjedu, smatraju desna krila crnogorskog i makedonskog prvaka, Radmila Petrović i Jovanka Radičević.

Vardar i Budućnost odigraće u nedjelju u Skoplju utakmicu petog kola B grupe Lige šampiona.

Prvi međusobni duel u dvorani Morača pripao je podgoričkom timu 23:17. Budućnost i Vardar prošle sezone bili su rivali u polufinalu završnog turnira Lige šampiona, u kojem je crnogorski prvak slavio 22:20.

Petrović je kazala da očekuje težak meč u Skoplju, mnogo teži nego prvi u Podgorici.

“Vardar je jako kvalitetan protivnik i sa njima nikad nije lako igrati pogotovo na njihovom terenu. Očigledno je da dižu formu i da iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje. Naravno, mi u Skoplje idemo da pružimo svoj maksimum i potrudimo se da osiguramo prvo mjesto u grupi”, rekla je Petrović u intervjuu zvaničnom sajtu Evropske rukometne federacije.

Ona je kazala da su obje ekipe sada u mnogo boljoj formi nego na startu Lige šampiona.

“Meč će sigurno biti potpuno drugačiji. Ključ pobjede je uvijek u dobroj odbrani i ona ekipa koja pruži veći maksimum, će sigurno uzeti dva boda”, rekla je Petrović.

Radičević očekuje puno bolju igru Vardara nego u prvoj utakmici.

“Spremamo se za Budućnost, kažu da je ovo derbi naše grupe, tako da zaista očekujem dobar rukomet, između dvije ekipe dobrog karaktera i kvaliteta. Budućnost igra jako dobro, to je pokazala u protekle četiri utakmice, pa očekujem neizvjesnu borbu 60 minuta”, rekla je Radičević.

Ona smatra da ko bude pravio manje grešaka i bude strpljiviji, taj će pobijediti.

“S obzirom da smo i jedni i drugi u boljoj formi očekujem i bolju utakmicu, dobru odbranu i mudriji i uigraniji napad”, kazala je Radičević.

Ona je nekadašnjoj saigračici iz Budućnosti poželjela da bude najbolja u nedjeljnom porazu Budućnosti.

Radmila Petrović je za saigračicu iz reprezentacije kazala da je jako kvalitetna i kompletna igračica.

“Za nju imam samo riječi hvale. Kada igramo protiv njenog tima, uvijek nas namuči, tako da bih je zamolila da u nedjelju bude fina”, dodala je Petrović.

Utakmica u Skoplju počeće u 19 sati.

Bonus video: