Adžić: Igramo sa timom koji svakog može da iznenadi

Budućnost je četiri puta igrala sa Tiringerom - u šampionskoj sezoni 2011/2012. je dobila oba meča (27:23 u Erfurtu i 35:25 u „Morači”), a u narednoj je imala polovičan skor (20:24 u Nordhauzenu i 23:15 u Podgorici)
0 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Beta AP
Suzana Lazović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.11.2014. 08:48h

Pobjede nad Vardarom i Podravkom su već stavljene ad akta, jer je pred rukometašicama Budućnosti još jedan ozbiljan test u Ligi šampiona - duel sa Tiringerom.

Četvorostruki uzastopni prvak Njemačke je prije dvije sedmice u Nordhauzenu pokazao klasu, jer je Hrvatice savladao sa čak 33:20.

Tim Herberta Milera je odlično uigran, glavne igračice su dugo na okupu, ali mu nikako ne može pripasti uloga favorita kada dočekuje velikana iz Podgorice.

Ukoliko Budućnost odigra kako može, pitanje pobjednika u današnjem meču (14.30 časova) se neće postavljati.

"I prije početka sezone smo se posebno spremali za Tiringer, jer je to tim koji može da iznenadi svakoga. Moramo da budemo koncentrisani tokom svih 60 minuta i da od starta nametnemo naš stil igre. Imali smo problema tokom sedmice, što je ometalo trenažni proces. U Podgorici je ostala Marina Rajčić koja ima problema sa leđima, a vjerujem da će sve ostale igračice biti spremne da se suprotstave Njemicama”, istakao je Dragan Adžić.

Trener „plavih” je upozorio da neće tolerisati opuštanje, kao prije osam dana u Koprivnici.

"Protiv Podravke smo od 18. minuta do kraja primili 23 gola, zbog čega smo uradili detaljnu analizu kako nam se ne bi ponavljale slične greške. To nije karakteristično za nas i nadam se da ćemo protiv Tiringera odigrati na mali broj golova. Svaki meč i bod su veoma važni, kako bismo se što bolje pozicionirali za drugu fazu”, zaključio je Adžić.

Budućnost je četiri puta igrala sa Tiringerom - u šampionskoj sezoni 2011/2012. je dobila oba meča (27:23 u Erfurtu i 35:25 u „Morači”), a u narednoj je imala polovičan skor (20:24 u Nordhauzenu i 23:15 u Podgorici).

"Odlično smo krenule, ali smo svjesne da nas očekuje težak meč u Njemačkoj. Tiringer će iskoristiti i kazniti svaku našu grešku. Dešava se da igra i sa sedam rukometašica i na to moramo da obratimo posebnu pažnju. Greške su sastavni dio igre, ali vjerujem da će ih u duelu protiv Tiringera biti manje nego u Koprivnici”, naglasila je Suzana Lazović.

Bonus video: