Vrtić pred kojim je budućnost

Nakon poraza je teško biti zadovoljan, ali ono što su večeras u „Pioniru” prikazali Miloš Božović, Vuko Borozan, Vladan Lipovina i ostali „poletarci” Ljubomira Obradovića najava je boljih dana za zemlju opijenu rukometom...
0 komentar(a)
Srbija - Crna Gora, Foto: Beta
Srbija - Crna Gora, Foto: Beta
Ažurirano: 29.10.2014. 20:51h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Budućnost je pred Crnom Gorom! Nakon poraza je teško biti zadovoljan, ali ono što su večeras u „Pioniru” prikazali Miloš Božović, Vuko Borozan, Vladan Lipovina i ostali „poletarci” Ljubomira Obradovića najava je boljih dana za zemlju opijenu rukometom...

Pred 5.500 prijateljski nastojenih navijača u beogradskom hramu sporta, „crvenima” nije padalo na pamet da se predaju.

Bilo je jasno da u njihovoj igri mnogo toga ne štima, „iz aviona” se vidjelo da im nedostaju zajednički treninzi, da pojedini igrači ne znaju gdje treba da stoje kod nekih akcija, jer nisu imali kada da se uigraju, ali se vidjelo da im potencijala ne fali.

A i konačnih 21:25, protiv ekipe koja je u sličnom sastavu bila vicešampion Evrope prije nepune tri godine, govore da stasava generacija čiji će veliki rezultati doći. Kad-tad...

Iako su „orlovi” bili apsolutni favoriti, Obradovićevi puleni su bez straha ušli u meč i smirenom igrom, bez srljanja, pokazali da mogu da pariraju rivalu.

Odlična igra u odbrani i raspoloženi Rade Mijatović na golu omogućili su gostima da povedu u 9. minutu golom Lipovine (2:1), a uskoro je i Fahrudin Melić dao svoj prvi gol za 3:2.

Srbi su preokrenuli na 5:3, a onda preko raspoloženog Darka Đukića, koji je dao svoj treći pogodak u napadu sa dva igrača više, stigli do plus tri na početku 21. minuta (8:5) i natjerali Obradovića da pozove tajm-aut.

Mijatović je ponovo „spustio roletnu”, pa je Melić u 29. minutu smanjio na 9:8. U samom finišu poluvremena su i domaćini osjetili strog kriterijum rumunskih sudija Sorina Dinua i Konstantina Dina, pa su u 29. i 30. minutu na „hlađenje” redom išli Miljan Pušica, Momir Ilić i Nenad Vučković.

To je razbudilo prilično uspavanu beogradsku publiku, koja je zviždanjem i bukom pokušala da omete Melića, ali je krilo Pari Sen Žermena u posljednjoj sekundi poluvremena majstorski realizovalo sedmerac za 10:9.

Crna Gora je prvih 25 sekundi drugog poluvremena odigrala sa tri igrača više, ali je pravo da krene sa centra imala Srbija.

Potrošili su to vrijeme, pa je momcima u bijelim dresovima ostalo 70 sekundi da igraju šest na četiri.

Bogdan Petričević je izjednačio, ali je Dalibor Čutura mudro trošio vrijeme, a kada se jedan kažnjeni igrač vratio, pronašao je Nikčevića, koji je pogodio za 11:10.

Melić je imao zicer za 12:12, ali ga je Miroslav Kocić zaustavio, što je bio početak kraja - nekadašnji igrač Lovćena Dalibor Čutura je pokazao da i u 40. godini može da bude ključni igrač Srbije, jer je golovima, asistencijama i probijanjem odbrane kreirao seriju 4:0 za 16:11, čime je pobjednik praktično odlučen već na isteku 40. minuta...

Do kraja je bilo samo pitanje kolika će biti konačna razlika i ko će iz Obradovićevog vrtića ostaviti najjači utisak. Čini se da je to Miloš Božović, koji je odlično dirigovao igrom i stigao da postigne četiri gola. A tek će 10. decembra proslaviti 20. rođendan...

Srbija - Crna Gora 25:21 (10:9)

Beograd - Dvorana „Pionir”. Gledalaca. 5.500. Sudije: Dinu i Din (Rumunija). Sedmerci: Srbija 2 (1), Crna Gora 3 (3). Isključenja: Srbija 14, Crna Gora 10 minuta.

Srbija: Milić, KOCIĆ (osam odbrana), Pušica 1, VUJIN 6 (1), NIKČEVIĆ 3, ĐUKIĆ 7, ILIĆ 1, Marković, Prodanović, STOJKOVIĆ 2, Rnić 1, Vučković, Zelenović 1, DAL. ČUTURA 3, Dav. Čutura, Marsenić.

Crna Gora: MIJATOVIĆ (11 odbrana i sedmerac), MIjušković (dvije odbrane), Borilović, MELIĆ 6 (3), MILAŠEVIĆ, POPOVIĆ, Čavor, Anđelić, Radović, Vujović 2, Pejović, Petričević 2, Božović 4, BOROZAN 4, GRBOVIĆ 1, LIPOVINA 2.

Bonus video: