Obradović: Borozan, Božović, Lipovina i Čavor će postati veliki igrači

13 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Beta
Ljubomir Obradović, Foto: Beta
Ažurirano: 29.10.2014. 21:50h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Selektor Crne Gore Ljubomir Obradović je bio zadovoljan i dočekom u Srbiji, ali i izdanjem svog mladog tima.

"Hvala publici u Srbiji na prijemu, to je ono što treba da krasi ove dvije zemlje. Suvišno je pričati o kvalitetu Srbije. To je kompletna ekipa, iskusna, praktično ista koja je osvojila srebro 2012. u Beogradu, a svakog momenta je znala šta hoće. Zasluženo je pobijedila, ali moram da budem zadovoljan pruženom igrom momaka pred kojima je svijetla budućnost. Imaju potencijal, ali su tehničke greške koje iskusnija ekipa ne pravi dozvolile Srbiji da se odvoji i privede utakmicu kraju. Nadam se da se momci neće zadovoljiti ovakvim porazom, moramo da izvučemo pouke, da što prije zaboravimo ovaj meč i okrenemo se utakmici sa Islandom. Pokušaćemo da osvojimo prva dva boda i uključimo se u trku za odlazak na Evropsko prvenstvo", istakao je Profesor.

Da li Vam je ova utakmica dokaz da treba da ostanete na kursu podmlađivanja selekcije?

"Poslije utakmica sa Bjelorusijom mi je bilo šta treba da radim, koji je dalji put ove reprezentacije. Svjesno sam ušao u taj posao, jer jako vjerujem u mlade igrače. Ubijeđen sam da će Evropa dočekati da vidi da će veliki igrači postati Borozan, Božović, Lipovina i Čavor, koji imaju pokretljivost, snagu i želju za to. Crna Gora je na pravom putu, a nikome nisu vrata zatvorena. Neka se dokaže igrama u klubu, jer nam je svaka pomoć potrebna".

Je li neko od igrača ostavio poseban utisak na Vas?

"Grupa se dokazala, mene ne interesuje pojedinačni učinak. Ako imate jednu šibicu, lako vam je da je slomite, ali punu kutiju ćete teško. Imamo grupu momaka približnih godina i ubijeđen sam da smo na pravom putu, samo nam treba vrijeme, strpljenje i povjerenje".

Kapiten Rade Mijatović je čestitao pobjedu Srbiji i dodao da mu je drago što je igrao u Beogradu.

"Žao mi je zbog poraza, ali to je sastavni dio sporta. Došli smo jako podmlađeni, bez nekoliko standardnih reprezentativaca, žao mi je što neki drugi nisu mogli da pomognu. Vjerujem da bismo izgledali bolje. Ne kažem da bismo pobijedili, ali bi igra bila bolja. Pred ovim momcima je lijepa budućnost, a uz dobar rad sa profesorom Obradovićem i u klubovima će sigurno postati dobri igrači, koji će predstavljati Crnu Goru na najbolji mpogući način, a to je pobjedama", naglasio je golman „crvenih“.

V.d. selektora Srbije Dejan Perić je u prvoj utakmici na kormilu „orlova“ upisao pobjedu.

"Utakmice koje se igraju sa reprezentacijama iz regiona imaju posebnu težinu, ponosni smo što je sve proteklo u pravom sportskom nadmetanju. Ovo je primjer za druge. Čestitke Crnoj Gori i Obradoviću, vidi se da je ekipa kvalitetno selektirana, da trener ima viziju. Od srca im želim sve najbolje. Mi smo mogli da odigramo bolje, ali je ovo prva utakmica nakon junskog baraža, koji je ostavio traume. Sami smo sebi bili najveći protivnik, ali smo sredinom drugog poluvremena odbranom i smirenim napadom riješili meč".

Marko Vujin je istakao da ga je atmosfera podsjetila na lijepe stvari koje je doživio u Beogradu 2012. godini i pohvalio rivala.

"Crna Gora je pokazala da može da igra kvalitetan rukomet. Mi smo bolje i zrelije odigrali drugo poluvrijeme, kada smo ispravili neke greške. Promašili smo dosta zicera, ali sam presrećan jer smo startovali pobjedom. Nadam se da ćemo u tom duhu nastaviti", rekao je Vujin.

Bonus video: