Budućnost savladala Podravku

Kristina Neagu je bila najefikasnija igračica Budućnosti sa osam golova, dva manje su dale Radmila Petrović i Katarina Bulatović, a Biljana Pavićević je stala na pet.
0 komentar(a)
Budućnost-Vardar, Foto: Luka Zeković
Budućnost-Vardar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.10.2014. 17:59h

Druga pobjeda u Ligi šampiona, izdanje za analize - rukometašice Budućnosti su savladale autsajdera grupe B, Podravku sa 32:27, ali su dobro odigrale samo prvih 15-ak minuta...

Na startu meča u Koprivnici sve je u igri "plavih" bilo besprekorno, pa je sredinom 8. minuta na semaforu stajalo 0:7.

Podravka se nekako oporavila, prišla na 2:7, ali je Biljana Pavićević donijela rekordnih plus 9 (12:3) u 16. minutu.

Bilo je i 13:4 početkom 18. minuta, ali od tog trenutka kao da se igrala neka druga utakmica.

Vicešampion Hrvatske je pronašao rješenje za odbranu Podgoričanki, Miranda Tatari je fenomenalno pogađala i razigravala tim, a na drugoj strani je nedostajalo lucidnosti u napadu.

Zbog toga je Podravka na početku drugog poluvremena zaključila seriju 6:1 i prišla na 18:15. Srećom, tada su se raspucale Kristina Neagu i Katarina Bulatović, pa je razlika ponovo stigla do plus sedam.

Uporne Hrvatice su golom bivše igračice Budućnosti Jelene Živković u 50. minutu opet prišle na minus tri (27:24) i natjerale Adžića da pozove tajm-aut. Srećom, Kinga Bizdra i Neagu su povisile na 29:24, pa dilema više nije bilo...

Neagu je bila najefikasnija igračica Budućnosti sa osam golova, dva manje su dale Radmila Petrović i Katarina Bulatović, a Biljana Pavićević je stala na pet.

Majda Mehmedović je opet presjedjela meč na klupi, jer nije potpuno spremna, a Milena Knežević je imala jako malu minutažu, jer je već na startu utakmice dobila jak udarac u glavu u duelu sa Dragicom Džono.

Crnogorska reprezentativka se vratila na teren, u 11. minutu ukrala loptu i dala gol iz kontre za 8:2, ali je zbog vrtoglavice legla na teren i više nije ulazila...

U poraženom timu je najbolja bila Tatari sa devet pogodaka, Živković je postigla sedam, a četiri još jedna nekadašnja članica Budućnosti, Jelena Trifunović.

Vardar je u drugom meču ove grupe, u Skoplju, pobijedio njemački Tiringer 26:21 (12:10).

Najzaslužnija za prvi trijumf makedonskog prvaka bila je Andrea Penezić sa osam, dok je Andrea Lekić meč završio sa šest golova.

U njemačkom timu, koji je doživio prvi poraz, najbolja je bila Franciska Mizner sa šest golova.

Budućnost će u trećem kolu, 2. novembra, biti gost Tiringera, dok će istog dana rivali biti Podravka i Vardar.

Podravka - Budućnost 27:32 (14:18)

Koprivnica - Dvorana Gimnazije "Frano Galović". Gledalaca: 1.200. Sudije: Floresku i Stoja (Rumunija). Sedmerci: Podravka 6 (5), Budućnost 5 (4). Isključenja: Podravka 6, Budućnost 8 minuta.

Podravka: Jukić, Kapitanović (11 odbrana i sedmerac), MILENKOVIĆ, Čović 2, NIKŠIĆ 1, Šenvald, ŽIVKOVIĆ 7, DŽONO 3, NEMAŠKALO, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak, TATARI 9 (5), Trifunović 4, ELEZ 1.

Budućnost: Voltering (tri odbrane), Rajčić, ŽDERIĆ (devet odbrana), PETROVIĆ 6 (1), NEAGU 8 (2), Dalbi, K. BULATOVIĆ 6 (1), N. Bulatović, Ramusović, CVIJIĆ 1, Mehmedović, PAVIĆEVIĆ 5, Bizdra 4, KNEŽEVIĆ 1, Lazović 1.

Bonus video: