Stara mušterija za nove bodove

"Najteže su utakmice koje su već dobijene. Biće nam izazov da odgovorimo zadatku na pravi način", upozorava Dragan Adžić
2 komentar(a)
Biljana Pavićević, Foto: Luka Zeković
Biljana Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.10.2014. 09:04h

Da neko, nedovoljno upućen u balkanske rukometne prilike, letimično pogleda istorijat međusobnih mečeva Budućnosti i Podravke u Ligi šampiona, teško da bi išta mogao da zaključi.

Klubovi koji su uz Radnički, Krim i Kometal jedini prvaci Evrope sa ex-YU prostora, u eliti su se sastali samo jednom - u kvalifikacijama u sezoni 2005/2006, kada su Podgoričanke prošle zbog više golova postignutih u gostima. Ali, teško da postoje dva tima koja su odigrala više međusobnih mečeva u posljednjih nekoliko godina od ekipa iz Podgorice i Koprivnice, koje se često „sudaraju” u Regionalnoj ligi, na turnirima, u prijateljskim susretima, zajedničkim treninzima...

I, kao po pravilu, pobjeđuje Budućnost. Zbog tradicije, ali i očigledne razlike u kvalitetu, ne treba sumnjati da će „plave” u Koprivnici večeras upisati drugu pobjedu u Ligi šampiona.

"Najteže su utakmice koje su već dobijene. Biće nam izazov da odgovorimo zadatku na pravi način. Liga šampiona je praktično jedino takmičenje koje igramo i svaka utakmica je jako bitna. Ako ozbiljno uđemo u meč, neće biti problema", iskren je Dragan Adžić.

Zbog problema sa koljenima, na jučerašnjem treningu su se odmarale Dragana Cvijić i Kristina Neagu, a leđa su mučila Marinu Rajčić. Sve one bi, ipak, trebalo da zaigraju protiv tima koji trener Podgoričanki jako cijeni.

"Hrvatice znaju da jako dobro napadaju našu zonu. Imaju vrhunskog srednjeg beka Mirandu Tatari i zato volim kada igramo i treniramo sa njima. Traže maksimum budnosti u odbrani, a sigurno im neće faliti motiva da nastave u dobrom ritmu poslije velikog boda u Zagrebu protiv Lokomotive. Mi, s druge strane, protiv ekipe koja zna da nas napada moramo da popravimo neke greške uočene u duelu sa Vardarom".

Podravka je u 1. kolu izgubila od Tiringera sa čak 33:20.

"Očekivao sam da će odigrati bolje, ali je očigledno da su mislima bile u utakmici sa Lokomotivom. To je za njih bio meč sezone, sada mogu da igraju opušteno i bez stresa, a tada su najopasnije", zaključio je Adžić.

Duel u Koprivnici počeće u 18 sati.

"Očekujem da ćemo protiv Podravke pružiti još bolje izdanje nego u duelu protiv Vardara. Naša želja je da iz utakmice u utakmicu podižemo formu i spremno dočekujemo duel protiv hrvatskog tima, koga smo dobro analizirali prethodnih dana. Bilo je grešaka i u odbrani i u napadu u duelu protiv Vardara, nijesu nas koštale rezultata, ali radili smo na tome da otklonimo te nedostatke i da nam se ne desi da promašujemo sedmerce kao što je bio slučaj protiv Vardara. Podravka je ozbiljna ekipa i iznenađena sam činjenicom da su na startu doživjele ubjedljiv poraz od Tiringera".

"Igrali smo protiv njih u kontrolnim mečevima i uglavnom smo bili uspješniji. Znamo njihove kvalitete, Tatari je predvodnik tima i vrhunska igračica i može da nam pravi probleme ukoliko ne budemo na visini zadatka. Vjerujem da ćemo je zaustaviti, kao i sve ostale igračice i da ćemo u Koprivnici osvojiti dva nova boda", kazala je za klupski sajt krilo Biljana Pavićević, koja je sa sedam golova bila najefikasnija u pobjedi protiv Vardara.

Sat kasnije u odnosu na meč u Koprivnici počeće duel Vardara i Tiringera u Skoplju.

Bonus video: