Budućnost i Vardar u nedjelju u reprizi polufinala

Sigurno je da nijedan od sada već velikih rivala neće ustuknuti u meču koji je zakazan za sjutra veče u „Morači” (19 časova)
63 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović i Milena Knežević, Foto: Vesko Belojević
Katarina Bulatović i Milena Knežević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.10.2014. 12:50h

Prije pet i po mjeseci u Budimpešti, u areni koja nosi ime jednog od najboljih boksera svih vremena Lasla Papa, rukometašice Budućnosti i Vardara su udarile jedne na druge bez garda. Nakon 70 minuta bespoštedne borbe, tim Dragana Adžića je izborio finale Lige šampiona, a makedonska legija strankinja je morala da se zadovolji utakmicom za 3. mjesto, koje je kasnije i osvojila.

Žrijeb je ponovo spojio dva favorita za osvajanje titule prvaka Evrope, i to na otvaranju nove sezone u „Moračiˮ”. Ulog, naravno, nije ni približno velik kao u glavnom gradu Mađarske, ali je sigurno da nijedan od sada već velikih rivala neće ustuknuti u meču koji je zakazan za sjutra veče (19 časova).

"Konačno smo se okupile zbog onoga za šta smo se dugo pripremale. O Vardaru ne treba trošiti puno riječi, svi znaju ko za taj tim igra, ali se ne obaziremo puno na to. Bitno je ono što ćemo mi odigrati, a vjerujem da će to biti najbolje što je moguće u ovom trenutku. Želimo da od početka pokažemo gdje smo i šta smo", istakla je Katarina Bulatović.

Po mnogima najbolji desni bek planete se ovog ljeta vratio u Budućnost, što je jedino pojačanje crnogorskog giganta. Vardar je, s druge strane, doveo dva odlična beka iz Krima - Andreu Penezić i Barbaru Lazović-Varlec, Ruskinje Olgu Černoivanjenko i Aljonu Ihnjevu, te iskusnog njemačkog pivota Anju Althaus. Na prvi pogled se čini da je prebogati Rus na kormilu Vardara, Sergej Samsonjenko, napravio bolji posao od uprave „plavihˮ”, ali je glavni adut aktuelnog vicešampiona Evrope uigranost...

"Vardar se pojačao, dobio je ono što mu je najviše nedostajalo, a to su bekovi koji mogu da šutnu spolja. U pitanju je stvarno kvalitetna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama. Bilo bi nezahvalno da povlačim paralelu između timova Budućnosti i Vardara od ove i prošle sezone, samo mogu da kažem da su Makedonke puno kvalitetnije u odnosu na ekipu koja je igrala polufinale Lige šampiona", zaključila je Bulatović.

Knežević: Drago mi je što se sastajemo sa jednim od favorita za osvajanje Lige šampiona

U odnosu na polufinale Lige šampiona u Budimpešti, Budućnost nije jača samo za Katarinu Bulatović, već i za Milenu Knežević, koja je taj duel propustila zbog suspenzije zarađene u meču sa Đerom u glavnoj fazi.

Djevojka koja pokriva poziciju srednjeg beka u Adžićevom timu je nestrpljiva i jedva čeka prvi meč u Ligi šampiona u Podgorici nakon više od sedam mjeseci.

"Jako sam srećna što poslije dugo vremena igramo u „Moračiˮ” i sve željno iščekujemo utakmicu. Još mi je draže što se sastajemo sa jednim od favorita za osvajanje Lige šampiona, jer je samim tim čar i draž veća. Dosta dugo smo se pripremale i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe i odigrati dobro kako mi znamo. Mislim da uspjeh neće izostati", poručila je 24-godišnja Kneževićeva.

U Budućnosti povrede muče Klaru Voltering (prst) i Majdu Mehmedović (rame), ali će one biti u sastavu, baš kao i Jovanka Radičević u Vardaru, iako je tek počela da trenira nakon oporavka od problema sa stopalom. Indira Kastratović ne može da računa na dva odlična beka - Alison Pino i Tatjanu Hmirovu, ali ima ko da ih zamijeni...

Bonus video: