Obradović pozvao 20 igrača, debitant Kankaraš

Novo lice je pivot novosadske Vojvodine Branko Kankaraš
2 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2014. 10:50h

Licitiralo se sa mnogim imenima, na kraju nema previše debitanata - među 20 rukometaša, koji će se 27. oktobra okupiti za kvalifikacione duele Crne Gore sa Srbijom i Islandom, novajlije će biti Branko Kankaraš, kao i tri talentovana juniora Miloš Božović, Stefan Čavor (1994. godište) i Vuko Borilović (1995).

Selektor Ljubomir Obradović je zbog povrede Mladena Rakčevića bio prinuđen da traži rješenje na poziciji pivota. Pominjao se Vuk Lazović, ali je pozvan 26-godišnji Kankaraš, njegov saigrač iz Vojvodine, koji će biti konkurencija Nemanji Grboviću i Marku Pejoviću. Pitanje je, međutim, koliko može da pomogne doskorašnji član Metaloplastike, koji za Novosađane još nije dao ni gol na pet utakmica SEHA lige.

Bivši trener Lovćena je „zaobišao” srednjeg beka Stevana Vujovića, koji redovno igra u francuskoj Selesti, a na njegovoj poziciji je pozvao Boža Anđelića, iako je bez kluba. Nema ni desnih bekova Marka Simovića, Ivana Perišića i Dušana Tomića, kao ni kapitena Draška Mrvaljevića, koji nije pronašao klub nakon oporavka od povrede, te organizatora igre francuskog šampiona Dankerka, Žarka Pejovića.

Na spisku je i nekadašnji golman Sutjeske Mile Mijušković, kao i talentovani čuvar mreže hrvatskog Umaga, Borilović. Precrtan je Nebojša Simić, koji je u posljednjih nekoliko godina bio prva rezerva neprikosnovenom Radu Mijatoviću, kao i još jedan golman, Marko Rajković.

„Crveni” dvije prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraju 29. oktobra u beogradskom „Pioniru” i četiri dana kasnije u Baru. Sa spiska od 20 igrača će morati da otpadnu četvorica.

Spisak

Golmani: Rade Mijatović (Čurgoj, Mađarska), Mile Mijušković (Kangas, Španija) i Vuko Borilović (Umag, Hrvatska)

Pivoti: Branko Kankaraš (Vojvodina, Srbija), Nemanja Grbović (Radnički, Srbija) i Marko Pejović (Oci Lajons, Holandija)

Lijeva krila: Igor Marković, Milan Popović (Lovćen) i Miloš Vujović (Pečuj, Mađarska).

Desna krila: Fahrudin Melić (Pari Sen Žermen, Francuska), Mirko Radović (Valens, Francuska) i Marko Lasica (bez kluba).

Bekovi: Vasko Ševaljević (Hanover, Njemačka), Vuko Borozan (Metalurg, Makedonija), Miloš Božović (Gorenje, Slovenija), Božo Anđelić (bez kluba), Mirko Milašević (Bijer, Francuska), Vladan Lipovina (Metalurg), Stefan Čavor (Čurgoj) i Bogdan Petričević (Miluz, Francuska).

Bonus video: