Dug smanjen za 188 hiljada, Bošković obećao da će 2015. biti anuliran

"Kada smo došli u Savez, dug je bio oko 530 hiljada. Najvažniji cilj je bio da ga svedemo na nulu, da možemo čisto da poslujemo. Do sada nismo mogli da se posvetimo razvoju, jer smo vraćali ono što nije bilo zarađeno", naglasio je Bošković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2014. 13:42h

Godine prolaze, scenario se ne mijenja - kao na gotovo svim prethodnim sjednicama Skupštine Rukometnog saveza Crne Gore, opet su predstavnici muških klubova pričali o promjeni sistema takmičenja, sudijskim taksama, želji da razdvoje utakmice seniora i kadeta...

I opet je epilog bio gotovo identičan - iz Sudijske organizacije su poručili da su već napravili dovoljno ustupaka, a predsjednik Skupštine Zoran Radojičić je ponovo učio delegate da, po Statutu, sistem takmičenja može da se mijenja samo godinu unaprijed.

Kako niko nije imao nikakav predlog, vjerovatno će se rukomet u Crnoj Gori po istoj formuli igrati i u sezoni 2015/2016.

A kad će početi ova sezona, znaće se 7. oktobra, nakon sastanka predstavnika klubova u prostorijama RSCG.

Kosovo i sajt

Da današnja sjednica, ipak, u nečemu bude drugačija od prethodnih „krivac” je - Kosovo.

Sajt RSCG su, naime, dva puta „oborili” hakeri koji sebe nazivaju „Kosova warrior group”, a alfa i omega RK Devetka, Zvonko-Meto Sekulić, upitao je da li to možda ima veze sa prijemom Kosova u EHF i tražio da se pojasni kako je glasao predsjednik UO Predrag Bošković.

Prvi čovjek Saveza je kazao da nije imao pravo glasa na Kongresu u Dablinu, jer je član Izvršnog komiteta EHF, a generalni sekretar Emir Bešlija je na novinarsko pitanje da li je pritisnuo taster za da ili ne, šeretski rekao: „Glasanje je bilo tajno”.

Sajt rscg.co.me je još van funkcije, a Bošković je najavio da će u narednih sedam dana biti postavljen novi, sa većim stepenom zaštite.

Dug manji 188 hiljada

Predsjednik RSCG je pričao i o finansijskoj situaciji i rekao da se dug konstantno smanjuje i da se nada da će do naredne sjednice Skupštine biti na nuli.

U 2013. godini, RSCG je prihodovao 862.590 eura, a potrošio 673.924, pa je dug smanjen za 188.666 eura. Bošković je istakao da je isti trend nastavljen i u ovoj godini i zahvalio se zaposlenima u RSCG što imaju razumijevanja za veliko kašnjenje plata.

"Kada smo došli u Savez, dug je bio oko 530 hiljada. Najvažniji cilj je bio da ga svedemo na nulu, da možemo čisto da poslujemo. Do sada nismo mogli da se posvetimo razvoju, jer smo vraćali ono što nije bilo zarađeno", naglasio je Bošković.

Svi za klub u Podgorici

Dosta se pričalo i o nepostojanju muškog kluba u Podgorici, gdje obitava samo Akademija Đukanović, a i cetinjski Cepelin ima svoju ispostavu.

Bošković je istakao da RSCG razmišlja da otvori neku svoju školu, a svi su bili složni da je šteta što u Podgorici nije formiran klub. Zanimljiv komentar je imao Radojičić.

"Neću kukati za klubom u Podgorici, jer ima više rukometnih radnika nego ostali gradovi. Ima mogućnost da organizuje pravi klub, pa neka gospoda iz Podgorice to i urade", naglasio je Radojičić.

Pominjanje njegove akademije poslužilo je Goranu Đukanoviću da naglasi kako se njegovi igrači ne pozivaju u reprezentacije i bio, kao po običaju, oštar.

"Ne može da se bira selektor na kafi i da dva čovjeka drže monopol. Vodite računa o tome, ne pravite poluprivatne reprezentacije", zatražio je prvi kapiten crnogorske reprezentacije.

Galerija

Bonus video: