Napokon su sve igračice na okupu

Aktuelni viceprvak Evrope je prethodne sedmice „skoknuo” do Bara, gdje su se ekipi priključile Voltering i oporavljena Lazović
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2014. 12:08h

Septembar se bliži kraju, a rukometašice Budućnosti još nisu odigrale nijednu utakmicu u ovom mjesecu. Nakon avgustovskih turnira u Bukureštu i Koprivnici, „plave” su se „zatvorile” i u Crnoj Gori se na miru pripremaju za iskušenja u Ligi šampiona.

Aktuelni viceprvak Evrope je prethodne sedmice „skoknuo” do Bara, gdje su se ekipi priključile Klara Voltering (ima poseban dogovor sa klubom) i oporavljena Suzana Lazović. Nakon paklenog rada od ponedjeljka do subote, Dragan Adžić je dao dva slobodna dana svojim izabranicama, ali ih već danas čekaju dva treninga. Da se ne opuste...

"Sve djevojke su bile na okupu, samo je Biljana Pavićević „iskočila” do četvrtka zbog gnojne angine. Brzo se vratila u tim. Klara će sada biti sa nama do kraja prvog dijela Lige šampiona, mada su i Marta Žderić i Marina Rajčić sjajno radile, tako da ne brinem za golmane. Odlična je stvar i što je Suzana radila kao ostatak tima, ispratila je kompletan program", istakao je Adžić.

Podgorički velikan će ovog vikenda biti domaćin prvog turnira Regionalne lige, na kojem će mu rivali biti Krim i Metalurg. Odmah nakon toga putuje u Hrvatsku na sparing mečeve sa Lokomotivom i Podravkom, što će mu biti i posljednje provjere pred Ligu šampiona, koja startuje tek 19. oktobra.

U međuvremenu je EHF nedjelja, tokom koje će reprezentacija Crne Gore trenirati sa selekcijom Slovenije 8. oktobra, a dan kasnije i odigrati utakmicu zatvorenog tipa. Jasno je da „plave” ne mogu dostići vrhunsku formu do velikog derbija sa Vardarom na otvaranju elitnog takmičenja u „Morači”, ali je i skopski tim u „istom sosu”.

"To će nam biti prva prava utakmica nakon 4. maja. Ali, kako nama, tako i njima. Neigranje takmičarskih mečeva će se sigurno odraziti, ali je bitno samo da se prođe prva faza i da se podiže forma. Atmosfera je odlična, tako da vjerujem da će sve ići u dobrom pravcu", rekao je Adžić.

Podravka je ozbiljna ekipa

Svi u Budućnosti su očekivali da će im rival u Ligi šampiona biti Midtjiland. Učesnik fajnl-fora u Budimpešti je, međutim, doživio šokantan poraz u polufinalu kvalifikacionog turnira od Radničkog u Kragujevcu. Ali, srpski prvak nije mogao i do druge senzacije, pa će u eliti igrati Podravka.

"Poraz Midtjilanda je stvarno velika senzacija. Mislio sam da Podravka može da igra sa njim, ali stvarno nisam očekivao da će tako loše odigrati protiv Radničkog. Dankinje su odigrale ispod svakog nivoa, a imaju još bolji igrački kadar nego prošle sezone, dok je Radnički prevazišao sebe i napravio veće iznenađenje nego što je pobjeda Lajpciga nad Ferencvarošem. Podravka je iskoristila tu situaciju, ali je činjenica da je to ozbiljna ekipa nakon povratka Mirande Tatari i Kristine Franić", zaključio je Adžić.

Bonus video: