Sesilije Leganger završila karijeru

“Dugogodišnje iskustvo, znanje iz medicine i osjećaj mi govore da treba otići sada, iako je još zabavno, iako osjećam treperenje u stomaku zbog izazova koji bi bili preda mnom”, rekla je Leganger.
104 pregleda 3 komentar(a)
Sesilija Leganger, Foto: Reuters
Sesilija Leganger, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2014. 10:32h

Rukomet ostaje bez velikana - jedna od najboljih golmanki svih vremena, Sesilije Leganger, odlučila je da završi karijeru.

Legendarna Norvežanka je u martu napunila 39 godina, a vjerovalo se da će i u petoj deceniji stajati između stativa u svom Larviku. Odlučila je, ipak, da se povuče.

“U saradnji sa Larvikom, prethodnih godina sam produžila karijeru mnogo više nego što sam mislila. Uvijek mi je bilo zabavno, a imala sam i mnogo izazova, pa je i motivacija bila na vrhunskom nivou”.

“Srećna sam zbog nekoliko dodatnih sezona, ali više nisam mlada. Moje tijelo osjeća je dosta uništeno godinama treniranja, neke povrede su bile veoma ozbiljne. Sada sam zdrava i mislim da je vrijeme da kažem dosta”.

“Dugogodišnje iskustvo, znanje iz medicine i osjećaj mi govore da treba otići sada, iako je još zabavno, iako osjećam treperenje u stomaku zbog izazova koji bi bili preda mnom”.

“Zbog toga sam u dogovoru sa Larvikom odlučila da završim karijeru, a naš ugovor će biti raskinut 1. novembra”, naglasila je žena koja je sa Norveškom bila svjetski i evropski prvak, a ima i bronzu sa Olimpijskih igara u Sidneju i tri titule u Ligi šampiona.

Na sajtu Larvika je obljavljeno da Leganger neće davati izjave za medije do 22. novembra, kada norveški prvak na svom terenu igra posljednju utakmice prve faze Lige šampiona sa MKS Lublinom.

Larvik je odlučio da ne dovodi zamjenu za nju, pa će Ole Gustav Gjekstad na raspolaganju imati Dankinju Sandru Toft, koja je stigla iz Tim Tvis Holstebra, kao i Almu Hasanić.

Na kraju prošle sezone se oprostila još jedna golmanka legenda, 46-godišnja Lene Rantala.

Bonus video: