Srebro za pionirke, bronza za seniorke

Pet Nikšićanki dobilo i individualna priznanja
71 pregleda 0 komentar(a)
RK Trebjesa, Foto: Www.rktrebjesa.me
RK Trebjesa, Foto: Www.rktrebjesa.me
Ažurirano: 04.09.2018. 15:11h

Dvije ekipe RK Trebjesa su učestvovale na turniru „Đuro Hrćan” u Gornjem Vakufu i osvojile srebro i bronzu.

Pionirkama je izmakao trofej, iako su bile blizu. Mlade „medvjedice” su u polufinalu savladale Travnik sa 14:3, a u finalnu su poražene od Krivaje sa 14:13.

Nikšićanke su vodile tokom cijelog meča, ali su protivnice u samom finišu preokrenule i slavile sa 14:13. Možda bi rezultat bio druugačiji da je mlada ekipa Trebjese bila kompletna i odmornija, jer je putovanje trajalo skoro šest sati.

Najbolja igračica turnira je Nikšićanka Anđela Gezović, a u najbolju sedmorku turnira, pored Anđele koja je i najbolji srednji bek turnira, izabrana je i Sara Burić kao najbolji lijevi bek, dok je Anja Drašković najbolji pivot turnira.

Seniorska ekipa je u odličnom i izuzetno uzbudljivom polufinalnom meču protiv Krivaje poražena izvođenjem penala - nakon 25:25 u regularnom toku, tim iz Zadivodića, trećeplasirani u Premijer lige BiH i učesnik EHF Čelendž kupa, poslije izvođenja sedmeraca je slavio sa 8:7.

U meču za 3. mjesto tim Miloša Perovića je savladao Slogu sa 26:19.

Kristina Peković je izabrana za najbolju igračicu i lijevog beka turnira, a u idealnoj postavi je i pivotkinja Iva Lalić.

Bonus video: