Budućnost osvojila turnir u Koprivnici

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Kristina Neagu, Milena Knežević, Radmila Petrović i Biljana Pavićević sa po pet, dok je gol manje postigla Ema Ramusović
72 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2014. 17:38h

Tri meča za manje od 24 časa, tri sigurne pobjede za osvajanje trećeg pehara na Memorijalu „Josip-Bepo Samardžija”.

U pitanju su, naravno, rukometašice Budućnosti, koje su u današnjem programu lako savladale Krim (32:24) i slovačku Juventu iz Mihalovaca (40:28).

Aktuelne vicešampionke Evrope su se u matineu mučile sa timom iz Ljubljane, koji je zbog finanijskih problema ove sezone znatno slabiji nego prethodnih sezona.

Izabranice Marte Bon su čak bile bolje na startu, vodile 12:9, ali su se „plave” tada probudile i serijom 6:0 preokrenule stvari u svoju korist. Do kraja je samo bilo pitanje kolika će biti konačna razlika...

Milena Knežević, Radmila Petrović i Biljana Pavićević su postigle po pet golova, četiri puta su se upisale Ema Ramusović i Kristina Neagu, tri pogotka je dala Katarina Bulatović, po dva Kamila Dalbi i Majda Mehmedović, a po jedan Dragana Cvijić i Kinga Bizdra. Marta Žderić je imala 19 odbrana, isto kao i Marina Rajčić (eks Vukčević) u petak protiv Podravke.

Protiv slovačkog tima nije bilo nimalo uzbuđenja. Uporne protivnice se nisu predavale, ali je Budućnost konstantno podizala razliku. Knežević je postigla osam golova, po pet su dodale Cvijić i Pavićević, a po četiri Petrović, Bizdra i Katarina i Nina Bulatović. Ramusović je tri puta bila precizna, Dalbi dva, a jednom Jelena Despotović.

Kapitenki Podgoričanki Radmili Petrović je pobjednički pehar predala udovica nekadašnjeg trenera Podravke, Ana Samardžija, iz čijih je ruku i Marina Rajčić primila nagradu za najbolju golmanku Memorijala. Treneri su za najbolju igračicu izabrali kapitenku Podravke, Mirandu Tatari.

Bonus video: