Ko je zaboravio polufinale - Crna Gora ili Danska?

"Mečeve za 3. mjesto gotovo uvijek dobijaju ekipe koje se bolje oporave od polufinala", kaže Maja Savić
1 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Wch-mkd2014.mk
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Wch-mkd2014.mk
Ažurirano: 03.08.2014. 10:59h

Očekivalo se da će to biti finale, ali je sudbina bila surova prema rukometašicama Crne Gore i Danske. Kadetkinje iz dvije prave rukometne nacije danas (14.30) u Ohridu će se, umjesto za zlato, boriti za bronzu na Svjetskom prvenstvu.

Crna Gora je do polufinala došla sa svih sedam pobjeda, ali su joj nedostatak sreće i neadekvatan sudijski kriterijum zatvorili put ka osmom trijumfu. Danska je, s druge strane, neočekivano predala krunu osvojenu prije dvije godine u Baru, jer je izgubila od Njemačke (26:24), koju je savladala u grupnoj fazi. Kao što je poznato, u mečevima za bronzu uvijek pobjeđuje onaj tim koji prije zaboravi poraz u polufinalu.

"Teško se oporaviti od poraza od Rumunije, kada znate da ste kvalitetniji. Mečeve za 3. mjesto gotovo uvijek dobijaju ekipe koje se bolje oporave od polufinala. Zaslužile smo da igramo finale, kao i Danska. Trebalo je da igramo meč za zlato, a i stručnjaci su uoči prvenstva prognozirali da ćemo finale igrati Danska i mi", istakla je Maja Savić.

Selektorka Crne Gore je priznala da je, nakon meča sa Rumunijom, očekivala da će se za bronzu boriti sa Njemačkom.

"Iznenađena sam porazom Danske, isto kao što je iznenađenje što smo mi izgubile. To je, ipak, viša sila, ne mogu da utičem na sudijske odluke. Što se Danske tiče, u drugom poluvremenu polufinala je odigrala slabije, ali je uz nas najviše pokazala na Svjetskom prvenstvu i trebalo je da se sudarimo u finalu".

Crna Gora je prošle godine na Evropskom prvenstvu igrala sa Danskom u grupi i izgubila sa 23:17. Protivnik je dobro poznat, tajni nema...

"Kadetkinje igraju slično kao seniorke Danske. Isti je sistem - brza krila, kontre... Poziciono su slabije, napadaju široko, za razliku od većine reprezentacija koje idu kroz sredinu. Znamo se dobro, daćemo maksimum da pobijedimo. Bronza je veliki motiv, a i ovo što smo napravile do sada je veliki uspjeh", zaključila je Savić.

Bonus video: