Borilović i Petričević dvije godine u Umagu

Iako je Lovćen odlučio da podmladi tim i potpuno se posvetima produktima iz čuvene cetinjske škole rukometa, ostao je bez dvije nade
104 pregleda 0 komentar(a)
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2014. 11:29h

Iako je Lovćen odlučio da podmladi tim i potpuno se posvetima produktima iz čuvene cetinjske škole rukometa, ostao je bez dvije nade - fenomenalnog 18-godišnjeg golmana Vuka Borilovića i nepune dvije godine starijeg srednjeg beka Petra Petričevića.

Tandem će naredne dvije godine provesti u Umagu, istarskom gradu i klubu najpoznatijem po čuvenom Magu di Umagu, Linu Červaru. Borilović i Petričević su u utorak odigrali odlično na prijateljskom meču protuiv kadetske reprezentacije Hrvatske i natjerali upravu ambicioznog kluba da im ekspresno ponudi ugovore.

"Zadovoljan sam što smo potpisali za Umag. Imali smo i drugih ponuda, ali je Umag bio najkonkretniji. Grad je mali, lijep, ljudi su veoma prijatni, a uprava je bila maksimalno korektna. Vjerujem da je ovo pravi potez", rekao je Borilović.

Osim Umaga, tandem juniorske reprezentacije Crne Gore je želio i istarski rival Poreč. Procijenjeno je da će veća šansa za dokazivanje biti u klubu koji će se boriti da uđe u završnicu nacionalnog šampionata, gdje se priključuju SEHA ligaši Zagreb i Nekse.

"Slaba situacija u Lovćenu i želja da napredujemo nas je natjerala da promijenimo sredinu. Žao nam je što napuštamo saigrače sa kojima smo proveli prethodne dvije godine. Cilj nam je da igramo što više. Hrvatska liga je poznata kao prava za mlade igrače, a trudićemo se da skrenemo i pažnju većih klubova", poručio je Petričević, sin nekadašnjeg sportskog direktora i povremeno trenera Lovćena Željka Petričevića, koji je prošle sezone takođe otišao iz cetinjskog kluba.

Bonus video: