Argentina pala, sad na Brazil

Izabranice Maje Savić savladale Argentinu ubjedljivih 31:22 (13:8) i izborile plasman u četvrtfinale, gdje će se sastati sa Brazilom ili Norveškom
1 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Www.wch-mkd2014.mk
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Www.wch-mkd2014.mk
Ažurirano: 28.07.2014. 17:31h

Nije bilo lako kao što bi se po rezultatu moglo zaključiti, ali je samo konačni ishod bitan - kadetkinje Crne Gore su savladale Argentinu sa 31:22 i ušle u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Makedoniji.

Mlade rukometašice Maje Savić su zbog velike drame u duelu Njemačke i Portugala, koja je trajala 80 minuta, plus izvođenje penala, morala da čeka na početak meča sa Latinoamerikankama. Uzgred, vrućina u Strumici im nije išla naruku, pa su tokom većeg dijela meča igrale znatno sporije nego do sada.

Ali, kada su im Argentinke prišle na 17:16 u 41. minutu, pokazale su svu svoju snagu - redom su mrežu tresle dvije Đurđine, Jauković i Malović, Vanesa Agović, Itana Grbić, Nina Bulatović i Ema Ramusović, pa je očas posla na semaforu stajalo 27:18. I sve je, naravno, bilo riješeno...

"Mislila sam da odmaram nekoliko glavnih igračica, ali je ekipa imala loš dan. I Argentinke igraju nezgodno, maltretiraju laganim ritmom, kojim „umrtve” rivala, a vjerovatno je djevojkama u podsvijesti bilo da će dobiti utakmicu bez problema. Kasno smo počeli meč, i zbog toga je bilo problema, ali je bitno da smo pobijedile", istakla je Savić za „Vijesti”.

„Crvene” se vraćaju u Ohrid, gdje se igra završnica šampionata. Prvi rival je Brazil, koji je na putu ka četvrtfinalu srušio Norvešku (29:26).

"Ne znam praktično ništa o Brazilu. Večeras i sjutra ću da odgledam, imam snimke utakmica sa Švedskom i Južnom Korejom, a u Ohridu me čeka DVD sa utakmice osmine finala. Možda bi bilo bolje da smo igrale sa Norveškom, jer nju poznajemo, ali je sigurno da ćemo se dobro pripremiti. Bitno je da se djevojke što prije oporave, ali sam ubijeđena da će meč biti teži psihološki, nego fizički. Ipak, šansa da budemo među četiri najbolje je dovoljan razlog da damo sve od sebe", naglasila je Maja Savić u sinoćnjem telefonskom razgovoru.

Ukoliko savlada i selekciju iz zemlje koja je aktuelni prvak svijeta u seniorskoj konkurenciji, Crna Gora će u polufinalu igrati sa boljom iz duela Rumunija - Holandija. „Lale” su u osmini finala šokirale do juče perfektnu Mađarsku, koja je u 44. minutu vodila 20:15, ali je do kraja primila sedam, a dala samo jedan gol.

"Iznenađenja su moguća. Mađarska je do sada igrala veoma dobro, ali na ovakvim takmičenjima je u prednosti onaj ko ima najdužu klupu. Baš zbog toga mi je šao što nisam mogla da odmorim glavne igračice protiv Argentine", zaključila je selektorka Crne Gore.

Crna Gora - Argentina 31:22 (13:8)

Strumica - Dvorana „Park”. Gledalaca: 200. Sudije: D. Konjičanin i A. Konjičanin (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Crna Gora 5 (3), Argentina 5 (1). Isključenja: Crna Gora 12, Argentina 4 minuta.

Crna Gora: Nenezić (četiri odbrane i tri sedmerca), Rajković (10 odbrana i sedmerac), Bulatović 4, Ujkić, Grbić 4, Arsenijević 2 (1), Ramusović 2, Pejović, Čavlović, Senić 1, Brnović, Pavićević 1, Prelević, Jauković 4, Agović 7 (2), Malović 6.

Argentina: Dominisi (devet odbrana i dva sedmerca), Sorijano, Urban, Romero, Pipo 2, Kasasola, Bonasola, Maca 2, Sans 3, Ćjausi, Gavilan 8, Martines, Rabino, Olmedo, Karleti 4 (1).

Bonus video: