Preko Argentine do Brazila ili Norveške

Izabranice Maje Savić bi već mogle da razmišljaju s kim će se boriti za četvrtfinale - sa Brazilom ili Norveškom. Ali, njima to ne pada na pamet, sve misli su umjerile samo na Argentinu
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Www.wch-mkd2014.mk
Đurđina Jauković, Foto: Www.wch-mkd2014.mk
Ažurirano: 28.07.2014. 10:53h

Dan pauze je gotov, vrijeme je da se ide u nove pobjede - kadetkinje Crne Gore u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva u Makedoniji igraju sa Argentinom.

Favorit se zna, „crvene” su sa pet pobjeda, od kojih je posebno upečatljiva bila posljednja nad polufinalistom Evropskog prvenstva Portugalom (29:11), pokazale da ih samo čudo može zaustaviti na putu ka četvrtfinalu.

Tim iz Južne Amerike ne može da zaprijeti izabranicama Maje Savić, koje bi već mogle da razmišljaju s kim će se boriti za četvrtfinale - sa Brazilom ili Norveškom.

Ali, njima to ne pada na pamet, sve misli su umjerile samo na današnji duel.

„Ne smijemo da potcijenimo Argentinke. Ne bi trebalo da bude problema, ali smo svjesne da imaju dobrog lijevog beka, koji non-stop šutira. Bekovi se više ističu nego krila”.

„Sada razmišljamo samo o Argentini, to nam je najvažniji meč. Ne želimo da skrećemo misli na četvrtfinale, ako prođemo tek tada ćemo se tome posvetiti”, kaže lijevi bek i sa 30 golova prvi strijelac Crne Gore u Makedoniji, Đurđina Jauković.

Meč se igra danas (16.15 časova) u Strumici, a stamena Nikšićanka poručuje da saigračicama i njoj ne smeta što će igrati u nepoznatoj dvorani.

„Navikle smo se na promjene sala. Tako je i kad treniramo u Crnoj Gori, pa neće biti problema”.

Na zvaničnom sajtu šampionata, jedna od glavnih vijesti i dalje je pobjeda Crne Gore nad Portugalom. Kako i ne bi, kada je u duelu ekipa koje su do tada imale maksimalan učinak razlika bila čak 18 golova. „Crvene”, ipak, žele da što prije zaborave taj meč.

„Htjele smo sve pobjede u grupnoj fazi, ali nismo očekivale da ćemo slaviti tolikom razlikom. Odigrale smo odbranu super, primile samo 11 golova, a bile smo odlične i u napadu”.

„Ali, ostaćemo na zemlji, nećemo sada da se uzdignemo zbog toga. Nastavljamo u istom ritmu, samo da nas zdravlje posluži do kraja šampionata”.

Ključni meč je, po mišljenju svih u crnogorskom taboru, bio duel sa Angolom, koji nije odigran na željenom nivou.

„Protiv Angole smo loše počele, ali smo se vratile i ispravile kikseve. Maja Savić nas uvijek uči da dajemo 100 odsto na svakoj utakmici, tako će biti i ubuduće”, zaključila je Jauković.

Danas - osmina finala

Mađarska - Holandija 14.00

Njemačka - Portugal 14.00

CRNA GORA - Argentina 16.15

Švedska - Rusija 16.15

Hrvatska - Rumunija 18.30

Norveška - Brazil 18.30

Danska - Francuska 20.45

Južna Koreja - Japan 20.45

Bonus video: