Budućnost protiv Vardara i Tiringera, čeka se Midtjiland

Podgoričanke su u prvom meču fajnl-fora prije nepuna dva mjeseca savladale Vardar, koji će im biti rival u 1. kolu u „Morači” (17. do 19. oktobar)
8 komentar(a)
Dragana Cvijić i Majda Mehmedović, Foto: Ehffinal4.com
Dragana Cvijić i Majda Mehmedović, Foto: Ehffinal4.com
Ažurirano: 27.06.2014. 20:08h

Novi format Lige šampiona donio je rukometašicama Budućnosti stare rivale - u borbi za plasman za jedno od prva tri mjesta u grupi 2, koja vode među 12 najboljih ekipa Evrope, tim Dragana Adžića sudariće se sa Vardarom, Tiringerom i gotovo izvjesno Midtjilandom, koji igra kvalifikacije u Kragujevcu.

Podgoričanke su u prvom meču fajnl-fora prije nepuna dva mjeseca savladale Vardar, koji će im biti rival u 1. kolu u „Morači” (17. do 19. oktobar).

Potom ih čeka gostovanje pobjedniku kvalifikacionog turnira (Dankinje moraju da savladaju Radnički, a potom i boljeg iz duela Bjasen - Podravka), a zatim i duel sa prvakom Njemačke, koji je bio rival „plavih” u Ligi šampiona u sezonama 2011/2012. i 2012/2013.

"Zadovoljna sam, sviđa mi se ova grupa i čini mi se da je lakša od prošlogodišnje. Tu su ekipe koje baš dobro poznajemo, sa Midtjilandom i Vardarom smo igrale prošle sezone, a čini mi se da je Tiringer mnogo bolji nego kada smo igrale sa njima. Vjerujem, ipak, u naš tim i sigurna sam da ćemo se dobro spremiti", kaže Majda Mehmedović.

Lijevo krilo „plavih” napominje da sve zavisi od njih. Šta više, ne bježi ni od priče o tituli...

"Sve je na nama, ko god da nam je rival. Priključiće nam se Kaća Bulatović, koja naša škola, a sve ostale smo bile tu i prošle sezone i nema potrebe za uigravanjem. Imamo mnogo dobru ekipu, tako da je ove sezone sve moguće", zaključila je 24-godišnja Baranka.

Grupe

Grupa A

Krim, Dinamo Volgograd, Hipobanka, pobjednik kvalifikacionog turnira 1 (polufinala Ferencvaroš - Serkodak i Lajpcig - BNTU Minsk)

Grupa B

Budućnost, Tiringer, Vardar, pobjednik kvalifikacionog turnira 2 (polufinala Midtjiland - Radnički i Bjasen - Podravka)

Grupa C

Đer, Viborg, Lokomotiva, Savehof

Grupa D

Larvik, Baja Mare, Mec, MKS Lublin

Bonus video: