Adžić: Ključno je da djevojke dobro treniraju i budu zdrave

"Iskustvo koje smo imali sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva i sa prethodna dva EP pomoći će nam da budemo iskustveniji i bolji nego na posljednjem takmičenju”, rekao je Adžić
84 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2014. 13:09h

Crnogorske rukometašice dobile su kvalitetne reprezentacije u grupi i moraće dobro da rade i da Evropsko prvenstvo (EP) odigraju na vrhunskom nivou da bi se domogle Budimpešte i mečeva za medalje, kazao je selektor Dragan Adžić.

Crna Gora je voljom žrijeba u Zagrebu svrstana u D grupu, u Osijeku, sa Francuskom, Srbijom i Slovačkom.

Šampionat u Hrvatskoj i Mađarskoj biće odigran od 9. do 21. decembra.

Adžić je kazao da je EP kvalitetno takmičenje i da se nije moglo ni očekivati da će Crna Gora dobiti lakše rivale.

“Očigledno je da nas čeka Osijek, pa Zagreb i da bi bi trebali dobro, dobro da odigramo da se ponovo dočepamo dvorane u Budimpešti, gdje smo igrali finale Lige šampiona. Ključno je da djevojke dobro treniraju i da do EP budu zdrave. Iskustvo koje smo imali sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva (SP) i sa prethodna dva evropska šampionata pomoći će nam da budemo iskustveniji i bolji nego na posljednjem takmičenju”, rekao je Adžić agenciji MINA.

On je kazao da su rivali u grupi kvalitetni timovi, navodeći da ih i u drugoj fazi očekuje težak posao.

"Za rivale smo dobili kvalitetne reprezentacije, Francuska nas je dobila na posljednjem SP, dok je Srbija izuzetno jaka i protiv nas uvijek maksimalno motivisana. Od rivala u drugoj fazi, sa Hrvatskom imamo najslabiji skor od svih evropskih reprezentacija. Švedska je žrijebana iz prvog šešira i to govori o njenoj snazi. Sve su to ozbiljne reprezentacije”, rekao je Adžić.

On je kazao da je Crna Gora i na prethodnom EP imala tešku grupu (Rumunija, Rusija i Island), ali da je uspjela da izvuče kvalitet i bila spremna i najjača kada je bila najpotrebnije.

“Vjerujem da ćemo biti spremni da odigramo kvalitetno od samog starta i duela sa Srbijom. To kvalitet takmičenja od nas i zahtijeva”, rekao je Adžić.

Rivali u A grupi, u Đeru, biće Mađarska, Španija, Rusija i Poljska, u B grupi, u Debrecinu, igraće Norveška, Danska, Rumunija i Ukrajina, dok C grupu, u Varaždinu, čine Švedska, Njemačka, Hrvatska i Holandija.

Prema propozicijama, po tri najbolje selekcije, nakon tri odigrana kola, izboriće plasman u drugu fazu takmičenja, u kojoj će reprezentacije biti podijelje u dvije grupe.

Selekcije iz A i B grupe formiraće prvu grupu, dok će drugu činiti reprezentacije iz C i D grupe.

Plasman u polufinale, nakon tri kola, izboriće po dvije najbolje selekcije iz grupe.

Mečevi glavne faze takmičenja biće odigrani u Zagrebu i Debrecinu, dok će domaćin finalnog vikenda biti arena Laslo Pap u Budimpešti.

Titulu prvaka brani Crna Gora, koja je prije dvije godine u Beogradu, u finalu, savladala Norvešku.

Bonus video: