Crna Gora u grupi sa Francuskom, Srbijom i Slovačkom

Titulu prvaka brani Crna Gora, koja je prije dvije godine u Beogradu, u finalu, savladala Norvešku.
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2014. 12:18h

Put do odbrane trona biće jako težak - rukometašice Crne Gore na Evropskom prvenstvu igraće u grupi D u Osijeku sa Francuskom, Srbijom i Slovačkom.

Ukoliko budu među tri najbolje (u šta niko ne sumnja), u Zagrebu će se za mjesto u polufinalu boriti sa jednom od tri ekipe iz grupe C, u kojoj su Hrvatska, Švedska, Njemačka i Holandija.

"Teška nam je grupa. Od Francuske smo izgubili na Svjetskom prvenstvu, Srbija je vicešampion svijeta, a o Slovačkoj dovoljno govori podatak da je remizirala baš sa Francuskom u kvalifikacijama. Neki kažu da to i nije bitno, jer Francuskoj taj meč ništa nije značio, ali je igrala u kompletnom sastavu. Možda nam je olakšavajuća okolnost što poznajemo rivale, a imamo veliki motiv i sistem od kojeg ne odustajemo", kaže Jovanka Radičević.

Desno krilo je svjesno činjenice da veoma kvalitetni rivali čekaju Crnu Goru i u „Areni Zagreb”, te da je neophodno da se što više bodova prenese u glavni grad Hrvatske. Kao što je poznato, glavnu fazu je moguće početi sa maksimalno četiri boda, a onaj ko ih osvoji je jako blizu polufinala...

"Iskreno, ne znam da li je teža naša ili grupa sa kojom se ukrštamo. Jasno je da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika, ali o kvalitetima Hrvatske, koja je domaćin, Njemačke, Švedske i Holandije ne treba trošiti puno riječi. Dosta je vremena ostalo do početka šampionata, nadam se da ćemo sve biti na okupu i zdrave. Znamo kakve nas prepreke očekuju, ali nam motiva i želje neće nedostajati. Idemo da branimo tron i svjesne smo da će protiv nas sve reprezentacije biti maksimalno motivisane", zaključila je igračica skopskog Vardara.

Prva faza igra se u Osijeku, Varaždinu, Đeru i Debrecinu, koji će uz Zagreb biti domaćin mečeva glavne runde. Polufinala, finale i mečevi za 3. i 5. mjesto biće odigrani u Budimpešti. Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Hrvatskoj održava se od 7. do 21. decembra.

Port: Nije moglo gore

Selektor Francuske Alan Port bio je razočaran nakon izvlačenja kuglica.

"Znao sam prije žrijeba da ne možemo da budemo u lakoj grupi, ali ne vjerujem da smo mogli gore da prođemo. Biće nam jako teško da se kvalifikujemo za glavnu fazu. Crna Gora i Srbija djeluju kao glavni rivali na prvi pogled, ali i Slovačka nas je namučila prethodne sedmice i ako budemo imali loš dan, može to opet da uradi. Mislim, ipak, da ovako teška grupa može da bude i dobra, jer ćemo od početka morati da budemo u pravoj formi", rekao je Port.

Grupe

Grupa A (Đer)

Mađarska, Španija, Rusija, Poljska.

Grupa B (Debrecin)

Norveška, Danska, Rumunija, Ukrajina.

Grupa C (Varaždin)

Švedska, Njemačka, Hrvatska, Holandija.

Grupa D (Osijek)

CRNA GORA, Francuska, Srbija, Slovačka

Galerija

Bonus video: