Ništa od Svjetskog prvenstva, Bjelorusija opet kobna za Crnu Goru

U revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru, rukometaši Crne Gore su poraženi od Bjelorusije sa 30:24
69 pregleda 44 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2014. 16:09h

Inicirali su smjenu prethodnog selektora, bunili se u pismima Rukometnom savezu, govorili da Zoran Kastratović ne vjeruje u njih i njihov kvalitet...

U Minsku su danas pokazali da nemaju kvalitet, i da nije bio problem da li čovjek koji ih je odveo na dva velika takmičenja vjeruje u njih, već da li oni vjeruju samima sebi - u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru, rukometaši Crne Gore su poraženi od Bjelorusije sa 30:24.

Konačni rezultat ne oslikava na pravi način ono što se dešavalo na terenu, jer su Bjelorusi dominirali od starta, vodili 7:1, 10:2 i čak i 22:11, prije nego što su u finišu malo spustili tempo i omogućili Crnoj Gori da izbjegne veliku bruku.

Izostalo je sve što su Ljubomir Obradović i njegovi puleni obećavali - odbrana je bila porozna, napad bezidejan, nije bilo ni golova iz kontri... S druge strane, Sergej Rutenka i drugovi su se poigravali, jednostavnim akcijama potpuno uništili "lavove", a dobra defanziva im je omogućila mnogo lakih pogodaka.

Ispostavilo se da je prazna bila priča da se ne može odigrati gore nego u prvom poluvremenu prvog meča u Podgorici, jer je svih 60 minuta u Minsku bilo na tom ili još nižem nivou.

Bjelorusija - Crna Gora 30:24 (16:9)

Minsk - „Minsk arena”. Gledalaca: 7.281. Sudije: Stark i Stefan (Rumunija). Sedmerci: Bjelorusija 5 (5), Crna Gora 4 (3). Isključenja: Bjelorusija 10, Crna Gora 6 minuta.

Bjelorusija: Mackevič, Čarapenka (14 odbrana), Brovka, Babičev 5, Zajcev, Kamišik 1, Astrašapkin 1, Puhovskij 7, Bačko, Knjazev 2, S. Rutenka 6 (5), D. Rutenka 7, Nikuljenkov 1, Šilovič, Nijažura, Baranov.

Crna Gora: Mijatović (šest odbrana), Simić (jedna odbrana), Rakčević 3, Melić 7 (1), Popović 3, Lasica 1, Borozan 2, Marković 2, Radović, Roganović 1, Grbović, Pejović 1, Tomić, Vujović, Ševaljević 4 (2), Perišić.

Bonus video: