Poljakinje osvojile Brno i izborile nastup na Evropskom prvenstvu

Tim Kima Rasmusena je slavio sa 25:22 i zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima izborio vizu, jer je od Češke u Lublinu izgubio 22:19
60 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Poljske, Foto: Rukometni savez Češke
Rukometašice Poljske, Foto: Rukometni savez Češke
Ažurirano: 14.06.2014. 14:18h

Zvanično četvrta selekcija svijeta će, ipak, igrati na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Samo tri dana nakon poraza od desetkovane selekcije Crne Gore, Poljska se u Brnu revanširala Češkoj za neuspjeh u oktobru i izborila nastup na šampionatu Starog kontinenta.

Tim Kima Rasmusena je slavio sa 25:22 i zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima izborio vizu, jer je od istog rivala u Lublinu izgubio 22:19.

Doduše, u finišu nije bilo drame, jer su Poljakinje sa dva vezana gola povele 24:19 šest minuta prije kraja i bez problema sačuvale plus tri.

Iskusna Karolina Kudlač je predvodila pobjednice sa osam golova, a po pet su postigle Alina Vojtas i Karolina Zalevska-Gardoni. U domaćem timu je najbolja bila Hana Kutlvašrova sa sedam pogodaka.

Taj meč bio je prvi koji je odigran u dvostrukom programu u Brnu. Navijači su brzo zaboravili suze izabranica Jana Bašnija, jer su im rukometaši Češke priredili spektakularan preokret protiv Srbije...

Bonus video: