Adžić: Djevojke su pokazale da su na pravom putu

“Osjećaj je fenomenalan. Hvala najiskusnijima, koje su davale pravi podstrek ovoj djeci na kraju teške sezone, kao i Maji Savić i Noni Ristoviću, jer rade sa kadetkinjama”, kaže Adžić
61 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: BETAPHOTO
Dragan Adžić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 11.06.2014. 21:18h

Nakon velike pobjede nad Poljskom (25:22), selektor rukometašica Crne Gore je bio oduševljen. Odnosom starijih igračica i kadetkinja, igrom i, prije svega, time što se dokazalo da je budućnost svijetla...

“Osjećaj je fenomenalan. Hvala najiskusnijima, koje su davale pravi podstrek ovoj djeci na kraju teške sezone, kao i Maji Savić i Noni Ristoviću, jer rade sa kadetkinjama”.

“Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima ovih nekoliko dana, a večeras su definitivno pokazale da su na pravom putu”.

“Ova pobjeda nam je omogućila da protiv Portugala dominantno igraju mlade, a to će im biti prava uverira za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Adžić za “Vijesti”.

Da li ste očekivali ovako dobro izdanje nekoliko mladih igračica?

“Djevojke su sjajno radile, a mi smo učinili sve i da se dobro osjećaju na terenu. Odigrale su na najbolji mogući način i vidjelo se da to što rade kod Maje daje rezultate”.

“Promjena trenera se nije osjetila, jer smo Maja i ja na istom fonu. Kadetkinje su pokazale veliki potencijal, jer su igrale protiv Poljske, koja je velesila, a nijedan duel nisu izgubile, iako su od nekih mlađe 10-ak ili 15 godina”.

Jeste li se nadali da Ema Ramusović može da odigra onako dobar meč?

“Ona je ostavila posebno dobar utisak. Kada se zna kakvu je povredu imala i vrijeme koje je provela na crti na ovoj utakmici, jasno je da je to potencijal koji Crna Gora nije imala odavno”.

“Uz Suzanu Lazović i Saru Vukčević, pozicija pivota nam je najstabilnija i najkvalitetnija u narednom periodu”, zaključio je Adžić.

Bonus video: