Adžić: Fantastično iskustvo za mlade

Dragan Adžić može da isproba djevojke na kojima će se u budućnosti bazirati igra aktuelnog vladara Evrope - fenomenalnu kadetsku generaciju, tj. igračice rođene 1996. i 1997. godine
8 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 10:08h

Prvak Evrope je morao da igra kvalifikacije da bi branio zlato, ali je sve formalnosti prebrinuo već poslije četiri kola i izborio nastup na šampionatu koji se od 7. do 21. decembra održava u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Zbog toga Dragan Adžić može da isproba djevojke na kojima će se u budućnosti bazirati igra aktuelnog vladara Evrope - fenomenalnu kadetsku generaciju, tj. igračice rođene 1996. i 1997. godine.

Prvi veliki test Đurđina Malović, Đurđina Jauković, Ema Ramusović i Ana Rajković imaće večeras u Čestohovi (20.20 časova), gdje će se uz devet iskusnijih reprezentativki suprostaviti Poljskoj. Rezultat, naravno, nije bitan, najvažnije je sticanje iskustva...

"Odlično smo radili. Odnos najiskusnijih igračica je bio super, a kadetkinje su se veoma dobro uklopile. Kako god da se završe ove dvije utakmice, jasno je da smo ovom akcijom dosta dobili. Ove djevojke su pokazale da su perspektiva crnogorskog rukometa i uvjeren sam da ćemo u njima dobiti stabilne seniorske reprezentativke", ističe Adžić.

S obzirom na to da su kadetkinje i njihove pripreme za šampionat svijeta sada u fokusu, odlučeno je da u Poljsku putuje svega 13 igračica, kako se ne bi narušio rad izabranica Maje Savić.

U Crnoj Gori su ostale golmanka Ljubica Nenezić, srednji bek Vanesa Agović i desno krilo Dijana Ujkić, kojoj će na toj poziciji na treninzima pomagati i juniorka Marija Mugoša. To znači da Adžić na raspolaganju nema nijedno desno krilo, jer ovu akciju preskaču Jovanka Radičević i Radmila Petrović.

"Na desnoj strani će biti neka od tri lijeva krila (Majda Mehmedović, Biljana Pavićević i Olivera Vukčević, op.a.) ili Andrea Klikovac. Biće, naravno, vrlo teško bez osam standardnih igračica protiv četvrte sile svijeta, ali očekujem da ćemo igrati u dobrom ritmu".

Današnji protivnik Crne Gore je na Svjetskom prvenstvu dogurao do polufinala, a sada mora da se vadi u posljednja dva kola kvalifikacija ili će preskočiti šampionat u Mađarskoj i Hrvatskoj. Neophodno je da danas savlada podmlađene „crvene”, a potom i da se tri dana kasnije u Brnu osveti Češkoj za oktobarski poraz u Lublinu (22:19).

"Poljska je na Svjetskom prvenstvu dobila čak i Francusku, a ima šest do osam vrhunskih bekova, što joj omogućava da igra u visokom ritmu i veći broj utakmica. Te igračice su stekle i iskustvo, jer je Bizdra u vrhunskom klubu, Vojtas ide u Larvik, dok je Kudlač već dugo u inostranstvu. Naš rival je pod pritiskom da se izvuče, zbog čega nas čeka jako teška utakmica, ali je najvažnije što će ovo biti fenomenalno iskustvo za naše mlade igračice", zaključio je Adžić.

Bonus video: