Drugo poluvrijeme iz Podgorice daje nadu za Minsk

Pokazali smo da možemo da igramo sa Bjelorusima - kaže Rade Mijatović, koji je sa 16 odbrana bio jedan od najboljih u Podgorici
89 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2014. 10:46h

U 50. minutu je djelovalo da je sve izgubljeno, da je san rukometaša Crne Gore o trećem uzastopnom nastupu na velikim takmičenjima raspršen kao mjehur od sapunice. Bjelorusija je vodila 24:20, a čak je i onih tek 1.500 gledalaca u „Morači” (ako ih je bilo i toliko) utihnulo. Splasnuo je entuzijazam koji je bio na vrhuncu pet minuta kasnije, kada je Božo Anđelić postigao prvi gol za seniorsku reprezentaciju u zvaničnim mečevima i donio prvo izjednačenje „crvenima” (19:19).

Momci koji su nekoliko puta oduševili naciju su pokazali da ih niko nikada ne smije otpisati, u nestvarnoj završnici su stigli do pobjede (28:27) i stekli novu nadu da mogu da se domognu Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Najviše smo se pribojavali da ćemo slabo početi utakmicu, da ćemo prvih 15 minuta odigrati loše. To se, nažalost, desilo. Uspjeli smo u drugom poluvremenu da se vratimo i da preokrenemo. Imamo minimalnu prednost, ali mislim da smo pokazali, prije svega samima sebi, da možemo da igramo sa ovim rivalom. Uz zalaganje kakvo je bilo u drugom poluvremenu vjerujem da možemo da izvučemo povoljan rezultat i u Bjelorusiji", poručio je Rade Mijatović, koji je sa 16 odbrana bio jedan od najboljih.

Kapiten Mladen Rakčević je ubijeđen da će Crna Gora u nedjelju (16 časova po našem vremenu) u „Minsk areni”, koja prima čak 15.086 gledalaca, igrati mnogo bolje.

"U revanšu ne možemo da odigramo gore nego u prvom poluvremenu. Osjetilo se da mlađi igrači, koji su imali veliku minutažu, igraju pod bremenom, ali su u nastavku pokazali da mogu da se nose sa rivalom. Najbitnije je da smo pokazali karakter, poslije četiri-pet razlike smo se vratili u meč i imali sreću da pobijedimo", kaže pivot „crvenih”.

Čovjek koji je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom Rumunije Konstancom poručuje da je najvažnije zaustaviti Sergeja Rutenku.

"Dobro ćemo ih analizirati. Vidjelo se šta radi Rutenka, zašto toliko pričamo o njemu i zašto je pet puta bio klupski prvak Evrope. On izmišlja golove, ali ćemo se dobro pripremiti i vjerujem da ćemo igrati na Svjetskom prvenstvu.

Rakčević je imao poruku za one koji su došli da ih podrže, ali i mnoge koji su se oglušili o poziv da im pomognu.

"Moram da se zahvalim publici, ovi ljudi koji su došli nas vole iz duše i srca i njima hvala na svemu. Jeste da su se ulaznice naplaćivale, ali mislim da nismo zaslužili da dvorana bude poluprazna, pa da je karta ne znam koliko eura, a ne tri. Crna Gora nije mala da ne može da napuni „Moraču”. Daćemo sve od sebe u revanšu da prođemo Bjelorusiju, da ubijedimo ljude da vrijedimo i da u oktobru protiv Islanda „Morača” bude puna", zaključio je Rakčević.

Galerija

Bonus video: