Prvi meč ključan u borbi za Katar

"Moramo da damo posljednji atom svega da bismo se treći put u kontinuitetu našli na velikom takmičenju", kaže Fahrudin Melić
4 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2014. 10:25h

Osveta se „kuvala” skoro pet mjeseci, vrijeme je da bude i servirana Bjelorusima - u prvom meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, rukometaši Crne Gore će sjutra u paklu „Morače” pokušati da razbiju dužnika sa šampionata Starog kontinenta u Danskoj.

Cilj nije samo pobjeda, puleni novog selektora Ljubomira Obradovića žele da jure i razliku, kako bi u Minsku 15. juna lakše ovjerili vizu za prvenstvo planete. Zadatak, naravno, neće biti nimalo lak. Toga su svjesni svi, pogotovo Fahrudin Melić.

"Gledali smo dosta utakmica, analizirali sve to sa stručnim štabom. Bjelorusi nemaju samo jednog pojedinca kojeg se svi plašimo, Sergeja Rutenku, jer je to ekipa koja je dugo na okupu i zna se ko šta radi na terenu. Jako je nezgodan protivnik, a mnogi kada se pomene Bjelorusija misle da ćemo to lagano odraditi. Moramo da damo posljednji atom svega da bismo se treći put u kontinuitetu našli na velikom takmičenju", kaže Melić, koji je zadovoljan saradnjom sa Obradovićem.

"Dobili smo čovjeka koji traži da se ispoštuje sve što zamisli. Ja to i pokušavam da uradim na svakom treningu".

Adut Crne Gore je uvijek bila odbrana, a ovog puta će se vjerovatno igrati zona 5-1, kako bi se zaustavio as Barselone.

"Moramo svi da se sklopimo, da odigramo odbranu najbolje što znamo. Mnogo je lakše kada se odigra adekvatno u defanzivi, dobije čovjek motiv i lakše se postigne gol iz kontri. Sve polazi od toga. Ako tu damo maksimum i na nas se nadovežu golmani, koji su uvijek prava podrška, mislim da ne bi trebalo da bude problema. To je recept - čvrstom odbranom treba ograničiti rivala na što manje golova, a mi moramo da postignemo što više lakih pogodaka".

U utakmici 3. kola grupe D na Evropskom prvenstvu, na kojoj je Crnoj Gori bio dovoljan i bod za drugu fazu, Bjelorusija je slavila sa 29:23, iako je na velikom odmoru bilo 13:13. Čini se da je tada napad izgubio utakmicu, jer su ishitreni šutevi omogućili timu iz bivše republike SSSR da iz kontri rešeta mrežu Rada Mijatovića i Nebojše Simića.

"Na tome smo najviše radili. Analizirali smo do posljednje sekvence tu utakmicu, bilo je dosta grešaka u napadu. Lopta je sporo išla, a i dosta šuteva je promašeno. Oni su odigrali jaku odbranu, iskoristili sve naše greške i zasluženo slavili", istakao je Melić, koji je ove sezone igrao odlično u dresu Pari Sen Žermena.

Odbio sam pozive drugih reprezentacija

Fahrudin Melić se vratio u reprezentaciju nakon godinu pauze i biće jedan od glavnih aduta Crne Gore.

"Bio sam odsutan zbog porodice, jer su djeca bila mala. Dešavalo se da me sin ne prepozna, da moram čitav mjesec da se opet upoznajem sa njim. Priznajem, bio sam i nervozan poslije Svjetskog prvenstva, kao i nakon poraza od Izraela i one utakmice koju smo ovdje jedva dobili. Nikada, međutim, nisam rekao ne reprezentaciji. Moja želja da igram za Crnu Goru nikada nije bila sporna, niti će ikada biti. Nisam ostvarivao kontakte sa bilo kim drugim, a bilo je ponuda. Srećan sam ovdje, uvijek mi je bilo lijepo sa ovim momcima", zaključio je Melić.

Galerija

Bonus video: