Ramusović: Ukazala mi se životna prilika

"Konkurencija je jaka u bekovskoj liniji, ali nije nimalo slabija ni na pivotu. Dobila sam šansu zbog toga što su povrijeđene Suzana Lazović i Sara Vukčević, ali ću se truditi, pa što bude"
274 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 10:59h

Dječji vrtić je počeo pripreme - sedam kadetkinja Crne Gore, pojačane "vaspitačicama" Katarinom Bulatović, Majdom Mehmedović, Biljanom Pavićević i Andreom Klikovac, uz tek nešto starije Marinu i Oliveru Vukčević i Jelenu Despotović, pod budnim okom selektora Dragana Adžića odradile su prva dva treninga pred utakmice sa Poljskom i Portugalom.

Što zbog već obezbijeđenog plasmana na šampionat Starog kontinenta, što zbog želje da djevojke rođene 1996. i 1997. godine steknu neophodno iskustvo pred Svjetsko prvenstvo u Makedoniji, evropski prvak će u posljednja dva meča kvalifikacija ući u znatno izmijenjenom sastavu.

Odavno se znalo da utakmice zakazane za 11. i 15. jun neće igrati Sonja Barjaktarović, Radmila Petrović, Suzana Lazović i Sara Vukčević, potom su otpale i Anđela Bulatović i Jovanka Radičević, a na kraju je odlučeno da i Milena Knežević preskoči ovu akciju.

U četvrtak će se ekipi priključiti kapitenka Marija Jovanović, a sa „crvenima” treniraju i juniorka iz Danilovgrada Bobana Klikovac i Marija Obradović, kćerka selektora rukometaša Crne Gore Ljubomira i sestra nekadašnje igračice Budućnosti Anje.

Na spisku je i Marija Mugoša, ali je ona do petka na probi u Francuskoj...

Među sedam izabranica Maje Savić, koje je pozvao Adžić, nalazi se i Ema Ramusović.

"Čast mi je što sam ovdje sa starijima. Ukazala mi se životna prilika, nadam se da ću je iskoristiti kako doliči", ističe rukometašica Danilovgrada.

Djevojka koja tek krajem novembra slavi punoljetstvo je bila najbolja igračica Mediteranskog prvenstva za kadetkinje 2012. u Izraelu, ali je tada igrala na poziciji lijevog beka.

Nakon toga je doživjela tešku povredu, operisala je ligamente koljena, a kada se vratila na teren prebačena je na poziciju pivota i jedina će pokrivati to mjesto.

"Oporavak nakon operacije je trajao skoro godinu, a kada sam se vratila, Maja Savić me je stavila na poziciju pivota. Dobro sam se snašla, što se i vidi iz priloženog. Zahvalna sam joj što je to uradila, jer na tom mjestu mogu da se dokažem u punom svjetlu. U početku sam malo teško to prihvatila, jer su mi i dan-danas idoli bekovi. Ali, vremenom sam se navikla na mjesto pivota i nadam se ću ubrzo potpuno zaboraviti na bekovsku poziciju".

Nadaš li se da ćeš imati lakši "prolaz" kao pivot, nego kao bek?

"Konkurencija je jaka u bekovskoj liniji, ali nije nimalo slabija ni na pivotu. Dobila sam šansu zbog toga što su povrijeđene Suzana Lazović i Sara Vukčević, ali ću se truditi, pa što bude".

Koliko može ova podmlađena ekipa u posljednja dva meča klvalifikacija?

"Poljska je stvarno jaka ekipa, sa odličnim bekovima, pokrivena dobro na svim pozicijama. Potrudićemo se da damo sve od sebe na tom meču. Mislim da Portugalu možemo dosta dobro da pariramo, jer za tu reprezentaciju igraju i neke djevojke našeg godišta".

Da li će vam te dvije utakmice pomoći u pripremama za kadetski šampionat u Makedoniji?

"Baš zbog toga će nam puno značiti. To nam je motiv više da što bolje i jače radimo", zaključila je Ramusovićeva, naglasivši da joj je prva želja u karijeri da pređe u prvi tim Budućnosti, a da ona sve ide redom...

Galerija

Bonus video: