Kadetkinje se zagrijavaju za SP

Pripreme za duele sa Poljskom 11. jula u Čestohovi i sa Portugalom četiri dana kasnije u Nikšiću počele su današnjim treningom u 9.30 časova
0 komentar(a)
rukometašice Crne Gore trening, Foto: Zoran Đurić
rukometašice Crne Gore trening, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2014. 14:45h

S obzirom na to da je plasman na EP već obezbijeđen, u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama šansu će dobiti kadetkinje, koje se pripremaju za šampionat svijeta u Makedoniji. Na spisku selektora Dragana Adžića je čak sedam igračica Danilovgrada, koje će biti glavne uzdanice Maje Savić na planetarnom prvenstvu.

Takva strategija je donekle i iznuđena, jer zbog povreda nema Suzane Lazović i Sare Vukčević, zbog porodičnih razloga Jovanke Radičević i Radmile Petrović, a Sonja Barjaktarović i njena nova saigračica u Rostovu Anđela Bulatović su dobile popust, jer sezona u Rusiji počinje ranije.

Pripreme za duele sa Poljskom 11. jula u Čestohovi i sa Portugalom četiri dana kasnije u Nikšiću počinju današnjim treningom u 9.30 časova. Prva dva će preskočiti kapitenka Marija Jovanović, koja napušta Astrahanočku, zbog čega i nema popust kao druge dvije „Ruskinje”.

Spisak - golmani: Marina Vukčević (Budućnost), Ljubica Nenezić, Ana Rajković (Danilovgrad); lijeva krila: Majda Mehmedović, Biljana Pavićević, Olivera Vukčević (Budućnost); desna krila: Marija Mugoša (Budućnost), Dijana Ujkić (Danilovgrad); lijevi bekovi: Milena Knežević (Budućnost), Marija Jovanović (Astrahanočka, Rusija), Đurđina Jauković (Danilovgrad); srednji bekovi: Jelena Despotović (MTK, Mađarska), Vanesa Agović (Danilovgrad); desni bekovi: Katarina Bulatović (Đer, Mađarska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija), Đurđina Malović (Danilovgrad); pivot: Ema Ramusović (Danilovgrad). N. N.

Bonus video: