Stigla samo devetorica

Ispred južne tribine stadiona pod Goricom, gdje su prostorije RSCG, danas se pojavio Dušan Tomić, koji je jedini meč u reprezentaciji odigrao u oktobru 2009. godine
139 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 19:38h

Od 18 pozvanih, u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore pojavilo se tačno pola igrača koji konkurišu za baraž mečeve sa Bjelorusijom - kvartet iz Lovćena (Igor Marković, Goran Lasica, Mirko Radović i Milan Popović), golmani Marko Rajković i Nebojša Simić, te bekovi Stevan Vujović, Vladan Lipovina i Dušan Tomić.

Njih devetorica su se zaputila ka Baru, gdje će "crvenima" od sjutra pomagati i juniorski reprezentativci.

To je neophodno, jer selektor Ljubomir Obradović zbog obaveza u klubovima još ne može da računa na Vaska Ševaljevića, Mladena Rakčevića, Rada Mijatovića, Fahrudina Melića, Vuka Borozana, Žarka i Marka Pejovića.

Posljednji će stići Nemanja Grbović iz kragujevačkog Radničkog i Božo Anđelić iz Crvene zvezde, s obzirom na to da se Superliga Srbije zbog poplava završava tek 4. juna.

A ispred južne tribine stadiona pod Goricom, gdje su prostorije RSCG, danas se pojavio Dušan Tomić, koji je jedini meč u reprezentaciji odigrao u oktobru 2009. godine.

Desni bek Vernona, za koji je u ove sezone dao 88 golova na 23 meča i bio 23. strijelac Druge francuske lige, priznao je da je bio začuđen kada mu je stigao poziv.

"Bio sam iznenađen, ali sam se oduševio, jer je poseban osjećaj igrati za nacionalni tim. Jako mi je drago što ću biti među ovim momcima. Moramo da se spremimo dobro i da pokušamo da napravimo željeni rezultat. Biće jako teško, ali daćemo sve od sebe. Nadam se da ću svojim iskustvom doprinijeti ekipi", istakao je 34-godišnjak iz Priboja.

Tomić je upoznat sa kvalitetima Bjelorusije, koja će biti prepreka "lavovima" u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali prati i izdanja svojih saigrača.

"Gledao sam Bjeloruse na posljednjem Evropskom prvenstvu u Danskoj, a protiv nekih sam i igrao dok sam još bio u Njemačkoj. Što se tiče naše reprezentacije, pratim redovno portale i vidim da su momci u odličnoj formi. Igraju u dobrim klubovima, a već su dokazali kvalitet plasmanom na dva uzastopna velika takmičenja".

Crna Gora je protiv Sergeja Rutenke i drugova igrala odlučujuću utakmicu za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, ali je izgubila 29:23.

Zbog toga mora da se vidi u čemu se griješilo, kako se to ne bi ponovilo 8. juna u "Morači" i 15. u Minsku.

"Na stručnom štabu je da pripremi taktiku, da ispravimo ono što je falilo u tom meču. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali je u nastavku bilo dosta golova iz kontri. Bilo je i povreda, a sve su to detalji koji odlučuju utakmicu. Nadam se da ćemo odgledati sve njihove utakmice iz posljednjeg perioda i vidjeti šta im je slabost, kako bismo se što bolje pripremili", zaključio je Tomić.

Crnogorski novinari su pokušali da dobiju izjavu i od selektora, ali je on prvo dugo razgovarao sa predsjedniko Saveza Predragom Boškovićem i direktorom reprezentacije Petrom Kapisodom, a onda bio do prostorija RSCG.

Kada se spustio na zajedničko slikanje, Obradović je upitan za kratak intevju, ali je rekao da će se vratiti čim ostavi stvari.

Nakon 10-ak minuta čekanja, a više od pola sata poslije početka okupljanja, više niko nije imao strpljenja i vremena...

Bonus video: