Lovćen i Danilovgrad u finalu Kupa

Lovćen je večeras u Danilovgradu, u polufinalnom meču, savladao Budvansku rivijeru 29:21 (17:10).
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 18:20h

U finalu Kupa Crne Gore za rukometaše sastaće se petostruki uzastopni osvajač, Lovćen, i domaćin završnog turnira Danilovgrad.

Pred oko 350 navijača, Danilovgradani su u prvom polufinalu savladali Sutjesku sa 33:27 (13:15), zahvaljujući izuzetno efikasnoj igri u drugom poluvremenu, koje su otvorili serijom 7:0.

Tim Dragutina Miletića su do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji predvodila dva nevjerovatno raspoložena igrača - Mirko Majić je postigao čak 15 golova, a Filip Simonović je odbranio 30 šuteva!

Zbog toga je Nikšićanima uzaludno bilo sedam pogodaka Luke Radovića.

U drugom polufinalu nije bilo dilema, pošto je Lovćen, kao i četiri dana ranije u prijestonici crnogorskog turizma, ubjedljivo savladao Budvansku rivijeru (29:21).

Do finala, koje je zakazano za danas u 18 časova, Cetinjane su vodili golman Dušan Cicmil sa 13 zaustavljenih šuteva, te Milan Popović sa šest i Igor Marković i Marko Drašković sa po četiri gola.

U Budvi su najbolji bili Vuk Latković i Boris Šekarić, koji su po osam puta tresli mreže.

Ni u finalu dilema ne bi trebalo da bude, jer su Cetinjani ubjedljivo dobili sve utakmice na domaćoj sceni, a Danilovgrad je posljednji u Mini ligi za opstanak...

Za sjutra zakazan je i finalni duel rukometašica, u kojem će od 16 sati igrati Budućnost i Danilovgrad.

Bonus video: