Prijestonica Cetinje: Ne pristajemo na ucjene, a plate izmirujemo redovno

"Posljednju zaradu primili su prije 20 dana, te će stoga, shodno redovnoj mjesečnoj dinamici, naredna zarada biti uredno izmirena predstojeće sedmice"
12 komentar(a)
Petar Kapisoda i Aleksandar Bogdanović, Foto: Vesko Belojević
Petar Kapisoda i Aleksandar Bogdanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.05.2014. 14:35h

Povodom najave rukometaša Lovćena da u subotu neće izaći na teren, na megdan Sutjesci, u 3. kolu Mini lige za prvaka, dok im gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović ne obeća da će im se isplatiti makar dvije zaostale plate, te da se igračima Bogdanović odavno nije obratio, iako je tokom prethodnog štajka obećao da će im plate biti redovne, oglasili su se iz Prijestonice.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Kao resorni organ Prijestonice Cetinje, Uprava za sport i njen direktor Petar Kapisoda u stalnoj su komunikaciji sa administracijom Rukometnog kluba “Lovćen”, odnosno sa sekretarom pomenutog kolektiva Ratkom Markovićem.

Isto je i sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Bogdanovićem, bilo da je riječ o telefonskoj ili neposrednoj komunikaciji. Upravo proteklih dana, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je o aktuelnoj situaciji sa predstavnicima stručnog štaba".

"Od novembra prošle godine, kada je preuzela upravljanje Rukometnim klubom „Lovćen“, Prijestonica Cetinje obezbjeđivala je jednom mjesečno zarade za prvotimce, stručni štab i administraciju kluba. Uz to, Prijestonica Cetinje servisirala je sve neophodne troškove za organizaciju svih ovosezonskih mečeva u regionalnoj SEHA ligi, kao i u domaćem šampionatu".

"Prijestonica Cetinje ne pristaje na ucjene, a posebno na one koje se odnose na isplatu zarada kada to pojedincima odgovara. Jer, treba podsjetiti da su članovi Rukometnog kluba “Lovćen” posljednju zaradu primili prije dvadeset dana, te će stoga, shodno redovnoj mjesečnoj dinamici, naredna zarada biti uredno izmirena predstojeće sedmice.

Imajući u vidu sve navedeno, postavlja se pitanje ko sebi daje za pravo da odlučuje o tome da li će RK “Lovćen” igrati utakmice ili ne i da blokira rad tog kolektiva". "Zadatak prvotimaca je da svojim partijama do kraja sezone ostvare što bolji bodovni učinak, a ako dilema postoji, još jednom ćemo je otkloniti - Prijestonica Cetinje u potpunosti će ispoštovati dinamiku mjesečne isplate zarada, kako je to bilo i do sada".

"Prijestonica Cetinje formiraće neposredno po završetku sezone novi upravni odbor i novi menadžment kluba, koji će u narednom periodu biti maksimalno posvećeni radu kolektiva i rezultatima koji bi u budućnosti mogli donijeti još veća takmičarska dostignuća. Kako je to prvotimcima kluba naznačeno u više navrata, do formiranja novog klupskog rukovodstva, za sva pitanja na raspolaganju im stoji Uprava za sport Prijestonice Cetinje", navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića.

Bonus video: