Adžić: Ovaj tim je prevazišao mogućnosti

"Djevojke su bile pod prevelikim opterećenjem, bavile su se rezultatom, time što igramo... Ne možemo, ipak, svakog dana da prevazilazimo sebe", rekao je trener "plavih"
7 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2014. 20:17h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Trener Budućnosti Dragan Adžić je nakon poraza u finalu Lige šampiona priznao da je pritisak zasmetao njegovoj ekipi.

"Žao mi je što smo u ranoj fazi ostale bez Suzane Lazović, koja je vrlo bitna za nas u odbrani, posebno protiv igračica kakve ima Đer. Žao mi je i što su djevojke, za razliku od utakmice sa Vardarom, imale finale u glavi, zbog čega nismo odigrali kako možemo. Mislim da je ovaj sastav rezultatski prevazišao mogućnosti ove sezone. Bogu hvala da smo odigrali ovaj fajnl-for, jer bez ovog iskustva ne bismo bolje odigrali naredni", istakao je Adžić.

Rival vas je sveo na igru koja vam ne odgovara. Sve je išlo kroz sredinu, nije bilo lopti za krila...

"Nije bio dobar osjećaj na terenu. Djevojke su bile pod prevelikim opterećenjem, bavile su se rezultatom, time što igramo... Ne možemo, ipak, svakog dana da prevazilazimo sebe".

Čini se da je Dalbi jedna od rijetkih bila na nivou. Jeste li zadovoljni njenom igrom?

"Dolazi iz takve zemlje, gdje se igračice ne opterećuju važnošću meča. Imala je najbolju energiju, jedna je od rijetkih koja je igrala bez grča i bez uticaja važnosti meča".

Šta ste rekli Mileni Knežević kada je dobila isključenje u 46. minutu? Utisak je da ste bili jako ljuti.

"Svako isključenje smo zaradili. Pravili smo ih zato što nismo do kraja bili u meču onako kako to radimo. Pomagali smo Đeru".

Zbog čega je Milena počela meč na klupi?

"Ova ekipa je bez nje ostvarila finale. Dva mjeseca je van terena i nema razloga da ne počnu ostale igračice".

Kakva je situacija sa povrijeđenim igračicama?

"Dragana Cvijić je dobila udarac, izgubila je svijest nakratko. Suzana Lazović u ponedjeljak radi magnetnu rezonancu, vjerovatno je koljeno „otišlo“, rekao je Adžić

Bonus video: