Popović: Budućnost pokazala kvalitet

"Dobro poznajemo Đer i njegove kvalitet, ali za nas je najbitnije da se naše igračice odmore i oporave jer je je njih sedam ili osam izvuklo cijelu utakmicu", kaže Bojana Popović
2 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: ŽRK Budućnost
Rukometašice Budućnosti, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 03.05.2014. 21:54h

Budućnost je protiv Vardara pokazala kvalitet i zasluženo izborila finale i novi duel sa Đerom, kazala je sportski direktor Bojana Popović, koja je prije dvije godine predvodila podgorički tim do istorijskog trijumfa u Ligi šampiona.

Ona je kazala da je utakmica sa Vardarom bila neizvjesna i uzbudljiva, navodeći da zadovoljna čeka finale.

"Dobro poznajemo Đer i njegove kvalitet, ali za nas je najbitnije da se naše igračice odmore i oporave jer je je njih sedam ili osam izvuklo cijelu utakmicu. Umor je prisutan i mi ćemo se do meča baviti njihovim oporavkom. To je najbitnije, da ponovo uđemo sa hladnom glavom kao u prvom poluvremenu, jer se u drugom osjetio umor. Nadam se da će koncentracija biti na visokom nivou duži period nego večeras", rekla je Popović.

Ona je ponovila da nije zadovoljna novim sistemom takmičenja i igranjem finalnog turnira, navodeći da se dvije ključne utakmice igraju u dva dana.

"Prvi put se igra finalni turnir, sve se strpalo u dva dana, u dvije utakmice za koje se ekipe spremaju cijelu sezonu. U istoj situaciji su i oni, možda imaju par sati više za odmor, ali moramo se prilagoditi i biti spremni zafinale", rekla je Popović.

Ona protiv Đera očekuje neizvjesnu utakmicu, u kojoj će se igrati "gol za gol".

"Znamo se odlično, igrali smo dva puta sa njima. Nadam se da nećemo podleći pritisku i atmosferi. Mnogo puta ove sezone igrali smo u gostima bolje nego u svojoj dvorani. Posebno nas motiviše gostujući teren, odnosno atmosfera koja je protiv nas. Svi su i večers bili protiv nas i navijali za Vardar. Kod nas je proradio inat", rekla je Popović, koja je kao igrač šest puta osvajala Ligu šampiona.

Bonus video: