Cvijić: Budućnost zaslužila finale

"Drago mi je što je Budućnost u finalu, jer smo zaslužili. Pred nama je još jedna teška utakmica u kojoj nema favorita", kazala je Cvijić
3 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2014. 20:55h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Budućnost je zaslužila finale i priliku da se bori za šampionski trofej, kazala je pivot Dragana Cvijić.

Budućnost je večeras u Budimpešti nakon produžetaka savladala Vardar 22:20 i plasirala se u finale završnog turnira Lige šampiona.

Cvijić je istakla da su se u finalu zasluženo našle dvije najbolje ekipe ove sezone.

“Kako smo otvorile utakmicu, mislila sam da će sve lakše ići, ali bilo je jako teško. Vardar je pokazao da ima kvalitet. Drago mi je što je Budućnost u finalu, jer smo zaslužili. Pred nama je još jedna teška utakmica u kojoj nema favorita. Ne mislim da je Đer veliki favorit, jer mi možemo sve", kazala je Cvijić, koja je meč sa Vardarom završila sa pet golova.

Kapiten Klara Voltering kazala je da je Vardar potvrdio kvalitet, ali da je Budućnost vjerovala u sebe i pobjedu.

"Vardar je pokazao da je iskusna ekipa, vratio se u drugom poluvremenu, dok mi u nekim trenucima nijesmo znale šta igramo. Promašile smo dosta šuteva. Bile smo u teškoj situaciji, ali sve vrijeme smo vjerovale u sebe i to je bilo veoma važno", rekla je Voltering.

Ona smatra da Đer ima prednost u finalu, navodeći da je mađarski sastav ima jednu od najboljih ekipa na svijetu.

"Svakako da je prednost Đera što može duže da se odmori od nas. Ali, takav je sistem. Đer je sigurno favorit jer ima jednu od najboljih ekipa na svijetu. Nijesu imale toliko tešku utakmicu kao mi, ali ulazimo u finale bez pritiska i vidjećemo šta će se desiti. Dobro je da se vraća Milena, još jedna igračica će nam dobro doći", dodala je Voltering.

Lijevo krilo Majda Mehmedović kazala je da je meč sa Vardarom bio teži nego što je očekivala.

“Imale smo pad u drugom poluvremenu, kada smo utakmicu malo ljepše mogle privesti kraju i bez ovakvog umora. Sada nas čeka finale, o čemu smo sve sanjale. Naravno da imamo energije za finale, ali ne znam odakle nam. Imamo poseban motiv, kada se igra finale, nema umora”, rekla je Mehmedović.

Pivot Suzana Lazović kazala je da je polufinale sa Vardarom "bilo šokantno".

"Od početka smo vjerovale u finale, zbog toga smo tu. Dokazale smo svima koliko smo jake, koliko smo jedinstvene. Prvo poluvrijeme smo odlično odigrale u odbrani, dok je u nastavku došlo do pada, a i Lejno je bila fenomenalna. Ni Klara nije bila ništa gore od nje. U produžecima smo odradile što je od nas traženo. Igrale smo dvije utakmice sa Đerom, neporažene smo i mislim da je sve na nama. Ako odradimo ono što se od nas traži, prvenstveno u odbrani, sigurna sam da rezultat neće izostati”, rekla je Lazović.

Kristina Neagu je kazala da su ona i njege saigračice "željele da pobijede u regularnih 60 minuta".

"Vjerovale smo da to možemo. U produžetku smo pronašle neku novu energiju i došle do pobjede. Ponekada mnogo razmišljam o šutevima, to mi se desilo i u produžetku, ali sam morala da vjerujem u sebe. Bile smo jedinstvene, vjerovale smo u pobjedu, zato smo i u finalu. Dvorana će biti puna, gotovo svi će navijati za Đer, ali ćemo dati sve od sebe, pa neka bolji pobijedi", kazala je Rumunka.

Desni bek Kamila Dalbi je istakla da je Budućnost "imala kontrolu u većem dijelu meča".

"Ne bih mogla da povjerujem da nismo ušli u finale. Očekujem da će sjutra svi u dvorani biti protiv nas, ali tako je bilo i u polufinalu. Biće nam još teže nego protiv Vardara, još će veći biti pritisak, ali kada su svi protiv nas, onda mi sve više djelujemo kao tim", rekla je Dalbi.

Poljakinja Kinga Bizdra nije mogla da suzdrži radost.

"Kako mogu da se osjećam? Veoma smo srećne, jer smo uradile veoma dobar posao i dale sve što smo mogle, pogotovo u produžecima. Sada moramo da odmorimo, da posjetimo fizioterapeuta, ali sam ubijeđena da ćemo biti spremne za finale", rekla je Bizdra.

Galerija

Bonus video: