Adžić: Đer je najbolji, nema slabosti

"Igrali smo sa Đerom dvije utakmice, imamo puno materijala i jako se dobro poznajemo. Biće veliki problem to što smo igrali produžetke", rekao je Adžić
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2014. 20:22h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Trener Budućnosti Dragan Adžić je nakon iscrpljujuće bitke protiv Vardara u polufinalu Lige šampiona bio srećan, ali i zabrinut kako će se njegov tim oporaviti za obračun sa Đerom.

"Očekivano teška utakmica. Prezadovoljan sam kako su djevojke karakterom izvukle utakmicu i kako su odgovorile kada je bilo najteže. To je vrlina velikih ekipa, tako se prave rezultati. Vardar je pokazao da je vrhunski tim, sa ogromnom rotacijom i iskustvom. Promjena na golu mu je donijela puno, a izmjene na bekovskim pozicijama su ga vratile u meč. Mi to nemamo, ali se samo broji rezultat, a ja sam do neba zahvalan djevojkama kako su iznijele meč, jer je većina njih prvi put odigrala ovakvu utakmicu".

Koliko će vas motivisati onakvo navijanje Mađara za Vardar?

"To je fenomenalan motiv za nas. Ne bih dalje da komentarišem, a mene i sve igračice koje su pobjednice, a imamo ih bogu hvala dovoljno, zviždanje motiviše kao da nam aplaudiraju. Što budu jače zviždali, bićemo bolji".

U finalu ćete biti jači za Milenu Knežević. Koliko to znači?

"Vidjelo se da je rotacija i u odbrani i u napadu bila na ivici izdržljivosti. Milenina svježina i kvalitet, sa hladnom glavom, s obzirom na pritisak koji će sigurno osjetiti, daju nam dodatnu mogućnost u svakoj situaciji. Dobro je da su joj djevojke omogućile ovakvu utakmicu, da pokaže da je pravi sportista i na pravi način iznese taj meč".

Šta može da odluči u finalu?

"Igrali smo sa Đerom dvije utakmice, imamo puno materijala i jako se dobro poznajemo. Biće veliki problem to što smo igrali produžetke, u kojima su „cijeđeni“ organizmi, a ionako imamo manje odmora. Nezahvalno se vratiti nakon toga, ali vjerujem u karakter. Finala se ne igraju, već se dobijaju srcem i karakterom, a ekipa je pokazala da to ima. Đer je najbolji, nema nikakvih slabosti", rekao je Adžić.

Galerija

Bonus video: