Kastratović: Ostvarile smo cilj i nemamo nikakav pritisak

"Igramo sličan rukomet i odlučivaće nijanse, a sigurna sam da će biti mnogo dobra utakmica", kaže Indira Kastratović za "Vijesti"
81 pregleda 0 komentar(a)
Indira Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Indira Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.05.2014. 11:20h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Džaba vam novci, moji sinovci” pjevao je Đole Balašević, ali se u slučaju Vardara tačnijom ispostavila ona stara izreka “Koliko para, toliko muzike”.

Ogromna ulaganja kontroverznog ruskog biznismena Sergeja Samsonjenka dala su rezultat već u prvoj sezoni, pošto je tim Indire Kastratović stigao do polufinala Lige šampiona.

Korak dalje nego muška sekcija istog kluba, koja je ispala u četvrtfinalu od Flensburga zbog manje postignutih golova u gostima. Zanimljivo, Samsonjenko je u Vardaru smijenio nekoliko trenera, uključujući i Indirinog muža Zorana Kastratovića, ali nju nije “dirao”.

Nije ni imao razloga, jer je makedonski prvak u prvoj fazi Lige šampiona iza sebe ostavio Larvik, Podravku i Bera Beru, a u glavnoj Midtjiland, Tiringer i Savehof.

"Iskreno, nismo očekivali ovakav uspjeh. Željeli smo ga, nadali smo mu se, ali smo znali da ima mnogo novih rukometašica i da je potrebno vrijeme za uigravanje. Sve je to prošlo mnogo bolje i brže nego što smo mislili. Dobro smo birali igračice, koje su prvo profesionalke, a potom i dobre djevojke, koje razumiju i druge i ne igraju samo za sebe. Prihvatile su jedna drugu i to je dalo rezultat", rekla je Kastratovićeva za “Vijesti”.

Supruga bivšeg crnogorskog selektora je legenda makedonskog rukometa, jer je sa Kometalom osvojila sve, a u revanšu finala protiv Ferencvaroša je dala čak 10 golova i donijela tom timu pehar u Ligi šampiona 2002. godine. Nekada fenomenalni desni bek (rođena u Banjaluci kao Indira Jakupović) je dobio priliku da obnovi ženski rukomet u Skoplju i ta misija je u potpunosti uspjela.

"Ženski rukomet je bio mnogo poznatiji u Makedoniji prije muškog. Poslije raspada Kometala je došlo do zastoja, ali smo se sada pojavili mi. Navijači su počeli da prepoznaju to i shvatili da je ženski rukomet nešto mnogo dobro, a što im je falilo ovih godina. Nadam se da će dosta njih doći u Budimpeštu da nas bodri".

Sudbina je htjela da se Indira u najvažnijem meču trenerske karijere sudari sa Budućnosti, klubom čija je bila neostvarena želja kao igračica i čije je utakmice često gledala u “Morači” tokom prethodnih sezona.

"Volim dobar rukomet i normalno je bilo da pratim Budućnost kada je osvajala Ligu šampiona. Sve najbolje mislim i o ovoj ekipi, koja ima veliki kvalitet. Odbrana joj je najjače oružje. Ne potcjenjujem ni napad, ali je činjenica da je to ekipa koja je primila najmanje golova u Ligi šampiona. U napadu su opasne Neagu i Cvijić, kao i odlična krila, a ozbiljna igračica je i desni bek Dalbi. Uzgred, Klara Voltering je sigurno jedna od boljih golmanki ove sezone. Mi imamo više kvalitetnih igračica, a specifično je da svaku utakmicu riješi neka druga. Igramo sličan rukomet i odlučivaće nijanse, a sigurna sam da će biti mnogo dobra utakmica".

Na pitanje da li je prednost Budućnosti što Dragan Adžić ima makar malo više iskustva nego ona, kao iz topa iskreno je odgovorila:

"Nećemo da se lažemo, nema malo, nego mnogo", uz osmijeh je rekla 43-godišnja Kastratovićeva.

"Adža izuzetno poštujem, iza sebe ima mnogo osvojenih pehara - Ligu šampiona, zlato na Evropskom prvenstvu, srebro na Olimpijskim igrama. Ja sam neiskusna u ovom poslu, to je realnost. Dobra stvar za nas je što smo ostvarile cilj i nemamo nikakav pritisak. Naravno, došle smo da ostvarimo što bolji rezultat, ali ćemo igrati smirenije", zaključila je Kastratović.

Bonus video: