Tiselj: Budućnost je favorit, a to ne mislim samo ja

"Mislim da će zbog većeg iskustva u ovakvim utakmicama Budućnost završiti posao u polufinalu protiv Vardara, iako nema Milene Knežević", rekao je Tiselj za "Vijesti"
83 pregleda 1 komentar(a)
Tone Tiselj, Foto: Arhiva Vijesti
Tone Tiselj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.05.2014. 14:54h

Do polufinala Lige šampiona ostalo je još tako malo, a Vardar je za mnoge nepoznanica. Imena Jovanke Radičević, Andree Lekić, Ane Đokić, Andree Klikovac, Alison Pino i mnogih drugih rukometašica makedonskog prvaka su dobro poznata većini navijača Budućnosti, ali malo ko od njih zna kako igra tim Indire Kastratović.

Zbog toga su „Vijesti” pozvale Tonea Tiselja, koji je donedavno sjedio na klupi Krima, pa dobro poznaje timove čiji je obračun zakazan za subotu u 17.30 časova u „Laslo Pap areni” u Budimpešti.

Nekadašnji trener „plavih” i reprezentacije Crne Gore je analizirao oba tima po pozicijama, kao i segmentima igre i smatra da je njegov nekadašnji klub bliži finalu.

"Smatram da je Budućnost favorit, a to nije samo moje mišljenje. Mislim da će zbog većeg iskustva u ovakvim utakmicama završiti posao u polufinalu, iako nema Milene Knežević. Činjenica je, ipak, da na ovaj sistem niko nije naviknut, jer je drugačije nego što je bilo. Igra se samo jedna utakmica, u kojoj ne odlučuje mnogo trenutna forma. Neće biti mnogo navijača ni jednog, ni drugog tima, ali očekujem veoma interesantan meč, u kojem su Podgoričanke u prednosti zbog sistema igre i timskog iskustva", kaže Tiselj.

U drugom polufinalu, 52-godišnji stručnjak ne očekuje puno uzbuđenja, već laganu pobjedu Đera.

"Bilo bi veliko iznenađenje da dobije Midtjiland, iako igra veoma dobar i lijep rukomet. Đer, ipak, igra u Mađarskoj i mnogo je veći favorit, nego Budućnost protiv Vardara. Mađarice su glavne kandidatkinje da osvoje titulu, jer igraju kući i imaju veoma dobru ekipu i najbolju podršku navijača. Ne treba zaboraviti da su od pet igračica koje su bile u konkurenciji za najbolju igračicu svijeta, čak četiri bile iz Đera", istakao je Tiselj.

Najbolje bi bilo da se Anđela vrati u Budućnost

Nakon što je nedavno nova uprava došla u Krim, Tone Tiselj je otišao iz kluba koji je vodio do evropskog vrha, a zamijenila ga je njegova prethodnica Marta Bon.

"Nova uprava želi da postavi klub na drugačijim osnovama. Krim će i dalje funkcionisati, ali će neko vrijeme pokušati da bude samo solidan evropski klub. Nadam se da će se sve završiti kako bi trebalo", rekao je Tiselj i osvrnuo na status Anđele Bulatović, koja je na njegovo insistiranje otišla u Ljubljanu.

"Za nju bi najbolje bilo da se vrati u Budućnost. Žao mi je što se sve ovako izdešavalo, ali tako je to u sportu, zaključio je Tiselj.

Bonus video: