Radičević: Šanse Vardara i Budućnosti su podjednake

"Postalo mi je stvarno svejedno ko je rival. Najviše bih voljela da smo se sastali u finalu, ali nećemo", rekla je Radičevićeva
2 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Www.zrkvardar.mk
Jovanka Radičević, Foto: Www.zrkvardar.mk
Ažurirano: 30.04.2014. 15:18h

Otkada je otišla ljeta 2011. godine, Jovanka Radičević nikako ne može da izbjegne obračune protiv Budućnosti.

U maju 2012. Podgoričanke su savladale njen Đer u velikom finalu Lige šampiona i osvojile pehar o kojem su maštale generacije tokom tri duge decenije, a godinu kasnije i Joka je ispunila san i postala prvak Evrope.

Od ove sezone je u Vardaru, čiji gazda Sergej Samsonenko nije žalio novac da dovede jedno od najboljih i sigurno najharizmatičnije krilo na svijetu.

I opet će se sudariti sa svojim matičnim klubom, i to u polufinalu, u kojem se prvi put igra samo jedan meč...

"Navikla sam da igram protiv Budućnosti. Postalo mi je stvarno svejedno ko je rival, mada me svi pitaju je li mi neobično da igram protiv moje Budućnosti, kako će mi biti... Najviše bih voljela da smo se sastali u finalu, ali nećemo. Moram da ostavim emocije po strani. Kao što Budućnost želi da pobijedi, tako i ja, a i svi sportisti, hoćemo da trijumfujemo. Bilo bi apsurdno ako bih rekla drugačije", naglasila je Radičevićeva za "Vijesti".

Crnogorska reprezentativka jako cijeni prvog rivala na fajnl-foru u Budimpešti.

"Budućnost cijelu sezonu igra u kontinuitetu, ne znam da li je imala jednu lošu utakmicu. To je ekipa koja je primila najmanje golova, ali to nije nimalo čudno, s obzirom na to da je trener Dragan Adžić, koji insistira na odbrani. Spremale smo se cijeli mjesec za izuzetno agresivnog rivala, za guranje pivotmena... Imale smo provjere sa muškim ekipama Vardara i čini mi se da sve ide kako bi trebalo".

Joka očekuje veoma uzbudljiv meč, mnogo neizvjesniji nego što će po njenom mišljenju biti duel Đer - Midtjiland.

"Biće to sudar dvije ekipe balkanskog mentaliteta, sa jakim karakterom, željne pobjeda i trofeja. Šanse su 50-50, iako je Budućnost bez Milene Knežević, koja joj puno znači. Lopte koje je ona preuzimala će rasporediti ostatak tima, ali vjerujem da će više odgovornosti uzeti na sebe Neagu nego Bizdra i Dalbi".

Taktika Vardara "vrtjeće" se oko jednog cilja - da se zaustavi saradnja Dragane Cvijić sa bekovima, pogotovo sa Kristinom Neagu.

"Definitivno najveću pažnju moramo da obratimo na Cvijić i Neagu, koja igra odlično otkada je došla. Ona će sigurno imati veću odgovornost u Mileninom odsustvu, a bitno je da osujetimo saradnju sa Cvijićevom, jer se većina akcija vodi na nju. Među nama nema puno tajni, igrale smo jedne sa drugima, ali je sada ulog potpuno drugačiji nego u Regionalnoj ligi. Nijanse će da odluče, ko bude strpljiviji u napadu i bez prevelike euforije i emocija, biće bliži pobjedi. Prava na grešku nema, igra se samo jedan meč i sve mora da funkcioniše", zaključila je Radičevićeva.

Bonus video: