Neagu: Odbrana je naša glavna snaga

"Ne mogu da dočekam početak fajnl-fora. Već mjesec se pripremamo za ovu utakmicu, mnogo smo radile i nadamo se da ćemo odigrati dobro i ući u finale", naglasila je Rumunka
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 14:18h

Došla je nekako tiho, jer nakon teških povreda koljena i ramena nije bila ni blijeda sjenka djevojke koja je proglašena za najbolju rukometašicu svijeta 2010. Kako je sezona odmicala, Kristina Neagu je sve više pokazivala klasu, a sada mora da preuzme još veću odgovornost.

U odsustvu suspendovane Milene Knežević, Neagu će u polufinalu Lige šampiona protiv Vardara biti centralna figura u napadu. Čini se da je spremna za to...

"Ne mogu da dočekam početak fajnl-fora. Već mjesec se pripremamo za ovu utakmicu, mnogo smo radile i nadamo se da ćemo odigrati dobro i ući u finale", naglasila je Rumunka.

Šta misliš o Vardaru?

"Činjenica je da je u pitanju nova ekipa, sa mnogo novih igračica, ali su one jako kvalitetne. Za prvu sezonu u kojoj su zajedno igraju veoma dobro, tako da će utakmica biti izuzetno zahtjevna za nas".

Hoće li vam biti teško da zaustavite rivala, jer ima mnogo srednjih bekova (Andreu Lekić, Alison Pino, Tatjanu Hmirova, Juliju Nikolić...), koji se smjenjuju na ostalim spoljnjim pozicijama?

"Nismo igrale protiv takvog tima, jer „normalne” ekipe imaju bekove šutere. Vardar, sa druge strane, ima mnogo srednjih bekova, koji odlično barataju loptom, brzi su, prave odlične finte, pronalaze pivota... Ali, spremne smo za to, svih ovih sedmica smo se pripremale samo za Vardar".

Šta je prednost Budućnosti u odnosu na rivala u polufinalu?

"Odbrana je naša glavna snaga. Prednost može da nam bude i atmosfera i činjenica da igramo timski".

Šta misliš o odbrani Vardara? Čini se da ne igraju dobro pred svojim golom kao vi.

"Mislim da ne griješim ako kažem da mi igramo najjaču odbranu u Ligi šampiona ove sezone, a ne mogu biti dvije najbolje. Vardar ima solidnu defanzivu, ali smo se dobro pripremile za to. Znamo koje su im slabosti, ali ne želim da o tome pričam za medije. Najvažnije je da mi igramo svoju igru".

Koliko će vam biti komplikovano da sprovedete taj plan bez Milene Knežević?

"Naravno da će biti teško bez nje. Nedostajaće nam na toj utakmici, ali se nadamo da ćemo je učiniti srećnom i omogućiti joj da igra finale", poručila je Neagu.

Nema smisla porediti fajnl-for sa mečevima Olkim - Viborg

Prije četiri godine, Kristina Neagu je bila jedna od najboljih igračica svijeta.

Sa Olkimom je u maju 2010. igrala finale Lige šampiona, ali je po šest golova u dva meča protiv Viborga bilo nedovoljno, jer su Bojana Popović i drugarice tada bile nepobjedive.

Sedam mjeseci kasnije, Neagu je dominirala na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj i donijela Rumuniji srebro.

Uslijedile su povrede koljena i ramena zbog kojih 25-godišnjakinja iz Bukurešta tek ove sezone igra kako zna. I nada se da će opet biti u finalu...

"Znamo da će biti jako teško igrati dvije utakmice u dva dana. Svim srcem se nadam da ćemo igrati dobro i ući u finale. Ti mečevi sa Viborgom su bili davno, ovo su moje prve važne utakmice nakon četiri godine i sada je sve drugačije. Nema smisla to porediti".

Galerija

Bonus video: