Adžić: Najvažnija je psihološka priprema

„Vardar i mi smo u istom problemu, jer ćemo 55-56 dana biti bez prave utakmice”, kaže trener Budućnosti Dragan Adžić
4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2014. 10:58h

Od 9. marta, kada su u fenomenalnom obračunu u „Morači” drugi put u sezoni remizirale sa Đerom, rukometašice Budućnosti su, kako bi se to u tranzicionim društvima reklo, na prinudnom odmoru.

Pravih utakmica nije bilo „ni za lijek”, dueli u Regionalnoj ligi su bili u rangu treninga, ali se sada sve to zaboravlja.

Prvi fajnl-for u istoriji Lige šampiona za rukometašice je sve bliže, do obračuna sa Vardarom ostalo je svega pet dana.

Forma nije i ne može da bude optimalna, ali utjeha postoji - u istoj „koži” je i Vardar, rival „plavih” u subotnjem polufinalu u Budimpešti.

„Teško je biti u pravoj formi kada nema utakmica. Đer je ovog vikenda igrao finale Kupa, a prošle sedmice polufinale plej-ofa, baš kao i Midtjiland u prvenstvu Danske, tako da su učesnici tog polufinala u znatno boljoj situaciji”.

„Vardar i mi smo u istom problemu, jer ćemo 55-56 dana biti bez prave utakmice. Činjenica je da mi imamo više iskustva u rješavanju tog problema nego igračice Vardara, ali ne očekujem sjajnu predstavu ni od nas, ni od njih, već samo veliku borbu i želju”, naglašava trener Podgoričanki Dragan Adžić.

Prednost Budućnosti je uigranost, a skopskog tima iskustvo. Pitanje je šta će prevagnuti...

„Među igračicama Vardara je dosta pobjednica, koje su osvajale velike trofeje i znaju kako se igraju velike utakmice”.

„Kod nas ima manje takvih djevojaka, pogotovo u bekovskoj liniji, jer ne smije da se zaboravi da ćemo biti bez Milene Knežević. Ona je osvajala velike trofeje i učestvovala u svemu što smo uradili ove sezone”, podsjeća Adžić.

Izostanak ponajbolje igračice, koja je zbog nesportskog gesta kažnjena sa dvije utakmice suspenzije (prvu je odradila protiv Krima), natjerao je stručni štab da smišlja kako da se tome prilagodi.

„Siguran sam da će Milenino neigranje uticati i na taktiku Vardara, jer će se pripremati za igračice koje su im do sada manje bile u fokusu”.

„Njen izostanak utiče na uigranost i psihičku stabilnost naše ekipe, jer samo Kristina Neagu u bekovskoj liniji ima iskustvo u odlučujućim mečevima. Nadam se da će ostali bekovi imati samopouzdanje i uz ostale igračice, koje imaju velike utakmice iza sebe, odigrati kako mogu”.

„Najvažnija je psihološka sprema, želimo da sve negativne stvari anuliramo. Vardar ima veći izbor kvalitetnih igračica, ali vjerujem da će nam se na pravi način vratiti timska igra i rad u koji apsolutno vjerujem”, zaključio je Adžić.

Vardar igra sve bolje, a Indira stasava u vrhunskog trenera

Iako je tek ove sezone oformio tim, Vardar je već stigao do polufinala. Uspjeh kluba koji praktično nije postojao prije dvije godine nije iznenadio Adžića.

„Govorilo se da Vardar ne može da ostvari ovakve rezultate već u prvoj sezoni, ali sam ja mislio da će dogurati do završnice, tako da mi ovo nije iznenađenje”.

„Igračice nisu došle samo da uzmu novac, već žele i velike rezultate. Prevazišle su sve slabosti, kao i neiskustvo Indire Kastratović”.

„Kako je odmicala sezona, Vardar je igrao sve bolje, a Indira dokazala da stasava u vrhunskog trenera, kao što je bila i vrhunska igračica”, naglašava Adžić.

Trener „plavih” napominje da je teško pripremiti odbranu za duel sa šampionom Makedonije.

„Jako sam zadovoljan kako igramo odbranu ove sezone. Nove igračice su se odlično uklopile u naš sistem, posebno Kristina Neagu i Kinga Bizdra, koje su postale stabilne defanzivne igračice”.

„Naravno, puno nam je značio i povratak Suzane Lazović. Primamo najmanje golova, nadam se da će tako ostati i na fajnl-foru”.

„Najteže se spremiti za Vardar, jer ima pet srednjih bekova, koji znaju da probiju odbranu, tako da će biti veliki izazov da pokrijemo sve njihove varijante u napadu”, istakao je Adžić.

Bonus video: