Budućnost "razbila" Zagorje

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Podgorici ekipu Zagorja 34:18 (18:9)
69 pregleda 0 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Savo Prelević
Radmila Petrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2014. 18:56h

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Podgorici ekipu Zagorja 34:18 (18:9), u utakmici desetog kola Regionalne lige.

Podgorički tim dobio je i prvi međusobni duel (25:21), a regularni dio regionalnog takmičenja završio je sa 11 pobjeda i remijem.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Radmila Petrović sa sedam, dok je gol manje postigla Kinga Bizdra.

Crnogorskom prvaku večerašnji duel bio je generalna proba pred finalni turnir u Budimpešti.

Budućnost će u polufinalu Lige šampiona, 3. maja, igrati sa Vardarom.

"Zagorje je napredovalo tokom Regionalne lige i imali su nekoliko dobrih utakmica. I nama su se suprotstavile na adekvatan način i pomogle nam da se što bolje pripremimo za finalni turnir Lige šampiona. Nijesmo mogli da dobijemo boljeg rivala, zadovoljan sam odnosom djevojaka i činjenicom da je evidentno da smo na pravom putu da budemo spremni za duel protiv Vardara. Forma može da bude bolja, što je i očekivano jer smo izašli iz takmičarskog ritma, ali odnos djevojaka i zdravstveni bilten nakon reprezentativnih obaveza je odličan, tako da očekujem da nastavimo u istom ritmu i nadam se da ćemo Vardar dočekati u najjačem sastavu", kazao je Adžić.

Budućnost – Zagorje 34:18 (18:9)

Podgorica - Sportski centar ”Morača”. Gledalaca: 300. Sudije: Vujačić, Kažanegra (Crna Gora). Sedmerci: Budućnost 4 (4), Zagorje 6 (5). Isključenja: Budućnost 8, Zagorje 6 minuta.

Budućnost: Voltering (10 odbrana), M. Vukčević, Žderić (četiri odbrane i sedmerac), Petrović 7, Neagu 5, Mugoša 1, Nikitina, Božović, Georgijevska 3, Dalbi 3, Ježić 1, Cvijić 2, Mehmedović 5, Pavićević 1, Bizdra 6, Lazović.

Zagorje: Pikl (jedna odbrana), Perič (osam odbrana), Irmani 3, Rebolj, Vrbnjak 1, Okleščen, Bratec, Ferfolja 4, Prašnikar, Gegorc, Ljubas 4, Mitruševska 6.

Bonus video: