Budućnost do kraja nedjelje sparinguje protiv Đera i Erda

Biće to nove provjere u pripremnom periodu nakon dva kontrolna meča protiv CSM Bukurešta u Kolašinu i Podgorici, kao i učešća na turniru Vinko Kandija u Ljubljani.
62 pregleda 0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: ŽRK Budućnost
ŽRK Budućnost, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 21.08.2018. 16:24h

Rukometašice Budućnosti u četvrtak putuju za Mađarsku, gdje će odraditi zajedničke treninge i odigrati kontrolnu utakmicu protiv Đera, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Navodi se da je dogovorena i kontrolna utakmica protiv Erda.

Biće to nove provjere u pripremnom periodu nakon dva kontrolna meča protiv CSM Bukurešta u Kolašinu i Podgorici, kao i učešća na turniru Vinko Kandija u Ljubljani.

Trener Dragan Adžić kazao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, kao i činjenicom da su se ekipi priključile kapiten Milena Raičević i pivot Ema Ramusović, nakon što su se oporavile od povrede.

On je najavio da Raičevićeva i Ramusovićeva putuju sa ekipom u Mađarsku, ali neće biti na raspolaganju za utakmice, već samo za treninge.

“Zadovoljstvo je što smo u prilici da radimo sa najboljim timom u Evropi, protiv kojeg ćemo odigrati pripremni meč i odraditi zajedničke treninge. Raduje i to što su Raičević i Ramusović ponovo sa nama nakon oporavka od povreda. One neće igrati u pripremnim mečevima u Mađarskoj, ali će trenirati sa ostatkom tima i polako dostizati željeni nivo forme”, rekao je Adžić.

On je kazao da se polako slažu kockice za narednu sezonu i da je za očekivati da u Mađarskoj ekipa bude na višem nivou nego što je to bio slučaj u Ljubljani.

“Svaki trening i svaku utakmicu moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, pa je to slučaj i sa provjerama koje ćemo imati u Mađarskoj”, kazao je Adžić.

On je naglasio da je podgoričkom timu turnir u Ljubljani bio sjajna provjera, navodeći da je zadovoljan odnosom djevojaka.

“Odnos je bio na visokom nivou, kako na turniru na kojem smo imali tri jake provjere, tako i na zajedničkim treninzima koje smo odradili sa Krimom. Na raspolaganju sam imao samo jednu golmanku, par igračica nije bilo sa nama, a neke su bile rovite. Napravili smo korak naprijed i nastavili sa podizanjem forme, što je veoma važno imajući u vidu da su iza nas naporne pripreme u Kolašinu”,kazao je Adžić.

On je naglasio da rezultat nije bio u prvom planu, ali da su odnos i zalaganje bili na visokom nivou.

“To je najvažnije u periodu kada podižemo formu za brojne izazove koji su pred nama”, zaključio je Adžić.

Bonus video: