Zbog petarde protiv Krima, Budućnost mora da plati 10 hiljada eura

Navodi se da je EHF pokrenuo postupak protiv Budućnosti na osnovu pisanog izvještaja delegata utakmice Ditera Konventsa iz Belgije
63 pregleda 2 komentar(a)
Budučnost, Foto: Savo Prelević
Budučnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2014. 19:51h

Ženski rukometni klub Budućnost kažnjen je novčano sa 10 hiljada eura zbog incidenta tokom utakmice sa ljubljanskim Krimom, u Ligi šampiona, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF)

Navodi se da je Evropska rukometna federacija pokrenula postupak protiv Budućnosti na osnovu pisanog izvještaja delegata utakmice Ditera Konventsa iz Belgije, koji je naveo da je "petarda eksplodirala iza gola koji se nalazi na desnoj strani u opsegu TV kamera u 37. minutu utakmice".

"Arbitražna komisija EHF donijela je odluku da se Budućnost kazni novčano u iznosu od deset hiljada EUR, uz opomenu da će klub ponovo biti kažnjen ukoliko se slični incidenti ponove u narednih godinu", piše u saopštenju objevljenom na sajtu EHF.

Podgorički klub saopštio je da će preduzeti sve potrebne mjere kako bi naredni mečevi u dvorani "Morača" bili odigravani uz najveće mjere bezbjednosti i kako se slični incidenti ne bi ponovili.

Klub vjeruje da će i navijači uvažiti opomenu i činjenicu da je EHF zaprijetio novom kaznom i da će u mečevima Lige šampiona naredne sezone, sportski i bez ubacivanja predmeta na teren, bodriti rukometašice.

Bonus video: