Nenadić: Biće teško u Crnoj Gori

"Igramo u veoma teškoj grupi, jer je Crna Gora nezgodna, a Island je uvijek u vrhu evropskog rukometa. Mi smo, ipak, lideri grupe i vjerujemo da možemo da prođemo na EP", kaže Nenadić
1 komentar(a)
Petar Nenadić, Foto: Beta
Petar Nenadić, Foto: Beta
Ažurirano: 11.04.2014. 14:56h

Bek rukometaša Srbije Petar Nenadić je nakon žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koji je EHF prenosio preko Youtube-a, prokomentarisao rivale, Crnu Goru, Island i Izrael.

"Igramo u veoma teškoj grupi, jer je Crna Gora nezgodna, a Island je uvijek u vrhu evropskog rukometa. Mi smo, ipak, lideri grupe i vjerujemo da možemo da prođemo na Evropsko prvenstvo", rekao je svojevremeno najveći talenat svjetskog rukometa.

Na pitanje da li će njemu i saigračima biti teško da igraju protiv Crne Gore, 27-godišnji Beograđanin je odgovorio:

"Gotovo svi imamo porodicu i prijatelje u Crnoj Gori, ali smo profesionalci i pokušaćemo da odigramo najbolje što znamo. Biće teško u Crnoj Gori, gdje su gubile Švedska, Njemačka i Češka. Čekaće nas puna dvorana i odlična atmosfera, biće veoma interesantna utakmica, baš kao i kada se budemo sastali u Srbiji", naglasio je Nenadić, koji je ove sezone sa poljskom Vislom iz Ploka stigao do osmine finala Lige šampiona, čiji je peti strijelac sa 69 golova.

Za Srbiju, kao što je poznato, igra nekoliko rukometaša iz Crne Gore. Mojkovčanin Darko Stanić i Nikšićanin Ivan Nikčević su nezamjenljivi u startnoj postavi, a dok je selektor bio Veselin Vuković debitovao je i 21-godišnji Beranac Mijajlo Marsenić.

Bonus video: