Juniori Crne Gore se protiv Gruzije uigravaju za mečeve odluke sa Španijom i Norveškom

Od danas do nedjelje u Ovijedu, gradu u kojem je rođen slavni vozač Formule 1 Fernando Alonso, juniori Crne Gore će juriti plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji.
68 pregleda 0 komentar(a)
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2014. 10:18h

Od danas do nedjelje u Ovijedu, gradu u kojem je rođen slavni vozač Formule 1 Fernando Alonso, juniori Crne Gore će juriti plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji.

Pred mladim rukometašima Brana Božovića stoje tri prepreke, a neophodno je da se preskoče dvije da bi osvojili jedno od prva dva mjesta u grupi 1 i od 24. jula do 3. avgusta našli u društvu domaćina, te Njemačke i Švedske, finalista prethodnog EP.

Prvi meč će biti najlakši, jer je rival Gruzija, a viza za šampionat koji se održava u Lincu i Traumu moraće da se potvrdi ili sjura protiv domaće Španije, ili u nedjelju sa Norveškom.

"Konkurenti za plasman na Evropsko prvenstvo su nam Norveška i Španija, ali ni protiv Gruzije ne smijemo da budemo opušteni. Moramo da dobijemo taj meč da bismo razmišljali o drugima", istakao je Vuko Borilović.

Golman Lovćena smatra da Crnoj Gori odgovara i rasopored, to jest činjenica da će prvog dana takmičenja u Ovijedu igrati protiv autsajdera i posmatrati rivale za prolazak.

"Dobra je stvar što ćemo prvog dana turnira gledati direktan duel Norveške i Španije i imati dan više da se pripremimo za te dvije ekipe. Mislim da posjedujemo kvalitet, svjesni smo da možemo da priredimo iznenađenje i plasiramo se na šampionat Evrope. Imamo dosta igrača u jakim inostranim klubovima, samo je šteta što se nismo ranije okupili, jer bismo imali veće šanse za plasman", istakao je golman „crvenih” i Lovćena.

Crnu Goru će u Ovijedu , osim Borilovića, predstavljati i golmani Dušan Cicmil i Aleksandar Zejak, krila Stefan Jokić, Vukan Lipovina, Miloš Rakočević i Filip Krivokapić, bekovi Vuko Borozan, Mijat Peruničić, Miloš Božović, Stefan Čavor, Antonije Turković, Andrija Krivokapić, Sava Ražnatović, te pivoti Admir Pelidija i Mile Ćuzović.

Raspored

Danas

Crna Gora - Gruzija (17.45)

Španija - Norveška (20)

Sjutra

Španija - Crna Gora (17)

Norveška - Gruzija (19.15)

Nedjelja

Norveška - Crna Gora (16)

Gruzija - Španija (18.15)

Bonus video: