Četvrtfinale Lige šampiona: Metalurg na Kil, Vardar sa Flensburgom

Izvučeni su parovi četvtfinala EHF Lige šampiona u Beču. Do Kelna i F4 turnira makedonski timovi će morati preko Njemaca!
64 pregleda 1 komentar(a)
Vardar, Foto: Ehfcl.com
Vardar, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 01.04.2014. 19:47h

Izvučeni su parovi četvtfinala EHF Lige šampiona u Beču. Do Kelna i F4 turnira makedonski timovi će morati preko Njemaca!

Vardar, u kojem je trener golmana crnogorski stručnjak Goran Simić, i koji je u osmini finala izbacio sada već bivšeg prvaka Evrope Hamburg, igraće sa Flensburgom, uz revanš kod kuće.

"Svi smo bili saglasni da je Flensburg najpoželjniji tim u četvrtfinalu i prije nego što smo ga dobili. Prepuštamo im ulogu favorita, ali ne zato što se plašimo. Ako smo uspjeli da savladamo Hamburg, a to je ekipa koja je bolja od Flensburga, onda sigurno ćemo im pružiti jak otpor. Vardar je već zrela ekipa, koja zna kako da igra protiv nezgodnih protivnika. Njihovo najsilnije oružje je trener Ljubomir Vranješ. Imaju iskusnu ekipu i ne treba da im dozvolimo da se razigraju na krilnim pozicijama. To je njihova glavna igra, za koju treba da nađemo rješenje. Dobro je što imamo dovoljno vremena za pripreme i siguran sam da ćemo ponovo biti konkurentni, kao i protiv evropskog šampiona", rekao je bek Vardara Igor Karačić.

Metalurg morati da “skine” Kil, uz dodatak, da se prvi meč igra u hali “Boris Trajkovski”…

"S obzirom da se radi o rundi prije F4, nije moglo da bude lakih protivnika u žrijebu. Moja filozofija je da ako hoćemo na F4, onda bi to trebali da uradimo u velikom stilu, a dueli sa ekipom kalibra Kila su najbolji način za to. U Skoplju je palo mnogo ekipa, pa zašto se to ne bi desilo i Kilu. Njemci su izraziti favoriti, ali za sada samo na papiru. U Skoplju očekujem spektakl, pa neka bude šta bude", rekao je za klupski sajt golman Metalurga, Mojkovčanin Darko Stanić.

Prvi mečevi su na programu od 16. do 20. aprila, dok se revanš dueli zakazani od 23. do 27….

Parovi četvrtfinala

Rajn Nekar Leven - Barselona

Flensburg - Vardar

Metalurg - Kil

PSŽ - Vesprem

Bonus video: