Rukometašice izborile plasman na Evropsko prvenstvo

U prepunom "Nikoljcu", u kojem su fenomenalan utisak pokvarile samo dvije petarde bačene u 34. minutu, igra "crvenih" nije bila briljantna, ali je najvažnije da je ostvaren cilj
62 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 15:58h

Drugom pobjedom nad Češkom u četiri dana (25:22) , rukometašice Crne Gore su ostvarile cilj i dva kola prije klraja osigurale plasman na Evropsko prvenstvo.

U prepunom "Nikoljcu", u kojem su fenomenalan utisak pokvarile samo dvije petarde bačene u 34. minutu, igra "crvenih" nije bila briljantna, ali je najvažnije da je ostvaren cilj.

Vladar Evrope će tako braniti krunu na šampionatu koje od 7. do 21. decembra organizuju Mađarska i Hrvatska.

Prvo poluvrijeme je bilo gotovo isto kao četiri dana ranije u Mostu, jer je Crna Gora dolazila do plus tri, ali su uporne Čehinje ponovo na odmor otišle sa minus jedan.

Na početku nastavka, tim Dragana Adžića je poveo 13:11, ali je tada stao, počeo da ređa greške i promašaje, pa je Češka serijom 4:0 preokrenula na 15:13.

Gošće su u još dva navrata imale dva pogotka prednosti, ali je Crna Gora iskoristila tri vezana isključenja rivala i preokrenula na 18:17.

Nošene frenetičnom podrškom sa tribina, "crvene" su htjele da odmah riješe sve, ali su u brzini griješile, pa je neizvjesnost trajala do pred sam kraj.

Konačni udarac Čehinjama zadala je djevojka koja je odigrala posljednji meč za Crnu Goru, Ana Đokić, koja je tri minuta i 45 sekundi prije kraja povisila na 23:21.

Minut kasnije je pogodila i Katarina Bulatović, pa je fešta mogla da počne...

Dirljiv oproštaj Ane Đokić

U gradu iz kojeg joj je majka, Ana Đokić je završila reprezentativnu karijeru.

Djevojka koja se na kraju sezone oprašta od rukometa je prije početka meča dobila nagrade od Rukometnog saveza Crne Gore (uručila joj je direktorica reprezentacije Snežana Damjanac), predsjednika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića, kao i od saigračica.

Dirljive scene su joj izvukle suze, a i selektor Češke Jan Bašni je potrčao u zagrljaj 35-godišnjem pivotu i poželio joj sreću.

Crna Gora - Češka 25:22 (12:11)

Bijelo Polje - Dvorana „Nikoljac”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Koen I Perec (Izrael). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Češka 4 (4). Isključenja: Crna Gora 4, Češka 6 minuta.

Crna Gora: M. Vukčević, BARJAKTAROVIĆ (15 odbrana), Petrović 2, PAVIĆEVIĆ 3, RADIČEVIĆ 3 (1), Đokić, Despotović, Jovanović 2, A. BULATOVIĆ 2, Klikovac, Malović, LAZOVIĆ 2, O. Vukčević, Jauković, K. BULATOVIĆ 6 (1), KNEŽEVIĆ 4.

Češka: Dolakova, MILNEROVA (13 odbrana), KNEDLIKOVA 2, Keclikova, HRENKOVA 2, Salčakova, Ručkova, KUTLVAŠROVA 3, VITKOVA 1, HRBKOVA 1, Martinkova 3, LUZUMOVA 9 (4), Šterbova 1, Crhova, Selucka, Kubačkova.

Galerija

Bonus video: