Za novu feštu u "Nikoljcu”

U Bijelom Polju su 17. juna 2007. rukometaši u revanšu baraža za Evropsko prvenstvo u Norveškoj savladali Portugal i postali prva selekcija koja je otišla na veliko takmičenje nakon obnavljanja nezavisnosti
58 pregleda 2 komentar(a)
Ana Đokić, Foto: Beta AP
Ana Đokić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.03.2014. 08:40h

Rukomet se vraća na mjesto gdje je prije gotovo sedam godina proslavljen prvi veliki uspjeh crnogorskog sporta - u Bijelo Polje, u dvoranu „Nikoljac”, gdje su 17. juna 2007. rukometaši u revanšu baraža za Evropsko prvenstvo u Norveškoj savladali Portugal i postali prva selekcija koja je otišla na veliko takmičenje nakon obnavljanja nezavisnosti.

Crnogorski sport je nakon te fešte u gradu na Limu prevalio dug put, ostvareni su uspjesi o kojima se samo maštalo...

U „Nikoljcu” danas prvi put „gostuje” tim koji je napravio najviše od svih. U pitanju su, naravno, rukometašice Crne Gore, koje stižu u Bijelo Polje da proslave plasman na šesto uzastopno veliko takmičenje.

Ana Đokić se oprašta

Rival tima Dragana Adžića je isti kao i prije četiri dana, Češka, a nova pobjeda bi i teoretski otovorila vrata 11. Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Niko ne sumnja da će Crna Gora dobiti Češku i izboriti pravo da brani zlato osvojeno u Beogradu, ali će nešto i izgubiti - posljednji meč u crvenom dresu odigraće Ana Đokić, koja se na kraju sezone završava karijeru.

"Biće mi teško, baš pričam sa saigračicama o tome. Doživjela sam mnogo lijepih stvari, ovo je bio veoma plodan period za sve nas. Za reprezentaciju Crne Gore me vežu dragi ljudi i sa velikim uživanjem dolazim na okupljanja, žao mi je što više neću biti dio toga", sa sjetom u glasu je rekla 35-godišnjakinja iz Aranđelovca, čija je majka rodom baš iz grada u kojem će završiti reprezentativnu karijeru.

Do pobjede samo ozbiljnim pristupom

Najiskusnija crnogorska reprezentativka smatra da pobjeda protiv Čehinja neće biti pod znakom pitanja ukoliko pristup bude iste kao prije četiri dana u Mostu.

"Trijumf je realnost, ali samo ukoliko u meč uđemo kao u Češkoj. Jedino tako može da dođe do izražaja naša klasa. Činjenica da smo u Mostu slavile sa samo golom razlike pokazuje da Češka ima kvalitet i da ne smijemo da se opuštamo, jer rival uopšte nije lagan. Spremamo se kao za najjačeg protivnika, a sa tom ozbiljnošću je realno da završimo posao, kako se ne bismo mučile u junu. Zapravo, mene tada neće biti tu", uz osmijeh je istakla igračica Vardara.

Iako se danas oprašta od dresa Crne Gore, Đokićeva smatra da zbog njenog odlaska ne bi trebalo žaliti, jer ima ko da je zamijeni.

"Tek dolazi vrijeme Suzane Lazović. Ne sumnjam da će igrati makar na mom nivou, ako ne i na višem. Ona i u Ligi šampiona igra ozbiljnu ulogu i to prenosi u reprezentaciju. I Sara Vukčević je tu, tako da sam srećna što imam prave nasljednice, a ne samo neke igračice koje će biti tu da popune broj", zaključila je bivša igračica Budućnosti, Đera, Podravke, Rostova, Napretka...

Utakmica u "Nikoljcu” počinje u 16 časova.

Bonus video: