Adžić: Nećemo potcijeniti Češku

„Pred nama je novi izazov, sigurno da nam neće biti lako. Nijesmo stalno zajedno, kao što je to nekada bio slučaj i to se osjeti na terenu”, rekla je Marija Jovanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2014. 15:49h

Ženska rukometna reprezentacija neće potcijeniti Češku, već će uraditi sve da pobjedom napravi odlučujući korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj, kazao je selektor Dragan Adžić.

Crna Gora i Češka odigraće u srijedu u Mostu utakmicu trećeg kola treće kvalifikacione grupe.

Adžić vjeruje da bi odbrana mogla da odluči pobjednika i bude prednost crnogorske reprezentacije.

„Češka je pobijedila Poljsku, a Poljska je odigrala odlično Svjetsko prvenstvo. Od 2011. godine učesnik je velikih takmičenja. Vidi se ogromna razlika na bolje u odnosu na tu utakmicu sa nama 2011. godine i sada”.

„Ne smijemo ih potcijeniti, i to se neće desiti na terenu. Njihovih par igrača je napravilo ogroman iskorak u karijerama, i imaju iza sebe dosta kvalitetnih utakmica”.

„Vjerujemo da ćemo naći recept da ih pobijedimo i napravimo veliki korak ka EP”, rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je kazao da će Crna Gora u dvomeču sa Čaškom igrati bez Sare Vukčević, koja je povrijedila rame i moraće na operaciju.

„Radmila Petrović nije odradila ni jedan trening, kao ni Marina Vukčević. Ali, putovaće sa nama. Ostale su došle u dobrom raspoloženju”, rekao je Adžić.

Kapiten Marija Jovanović kazala je da očekuje težak meč, ali i da razmišlja samo o pobjedi.

„Pred nama je novi izazov, sigurno da nam neće biti lako. Nijesmo stalno zajedno, kao što je to nekada bio slučaj i to se osjeti na terenu. Daćemo sve od sebe da pružimo partiju na nivou, da upišemo pobjedu, kako bi bili bliže zacrtanom cilju”.

„Kvalitetna su reprezentacija, što su pokazali i na šampionatu i u kvalifikacijama, a imamo i iskustva igranja sa njima. Kao, i uvijek, obećavamo maksimu, i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu”, rekla je Jovanović.

Rukometašice su danas otputovale preko Beča i Praga u češki grad Most, a utakmica počinje u srijedu u 16.20 časova.

Obje selekcije ostvarile su pobjede u prva dva kola kvalifikacija.

Crna Gora je pred svojim navijačima savladala Poljsku 25:21, a u gostima Portugal 29:24. Češka je kao domaćin bila bolja od Portugala 35:20, a u gostima protiv Poljske 22:19.

Bonus video: