Traže pobjede da završe posao

"Ne smijemo sebi da dozvolimo da odigramo loše", poručuje kapiten Crne Gore Marija Jovanović
70 pregleda 2 komentar(a)
Marija Jovanović, Foto: Beta AP
Marija Jovanović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.03.2014. 10:30h

Pripreme za dvomeč sa Češkom su i zvanično počele, ali u „krnjem” sastavu - na jučerašnjem prvom treningu za utakmice koje bi mogle da donesu rukometašicama Crne Gore plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Hrvatskoj, selektor Dragan Adžić nije mogao da računa na sedam od 18 pozvanih igračica.

„Mađarice” Katarina Bulatović i Jelena Despotović stižu danas, trio iz Vardara Jovanka Radičević, Ana Đokić i Andrea Klikovac će se priključiti sjutra, a zbog bolesti ne mogu da treniraju Radmila Petrović i Marina Vukčević. Zbog toga su na sinoćnjem treningu pomagale kadetkinje iz Danilovgrada, Vanesa Agović, Bobana Klikovac i Ana Rajković, kao i trio Budućnosti - Ivana Božović, Marija Mugoša i Ruskinja Irina Nikitina.

A naša „Ruskinja”, bek Astrahanočke Marija Jovanović, nada se da će ekipa kompletna dočekati mečeve u Mostu 26. marta i u Bijelom Polju četiri dana kasnije.

"Moramo da damo sve od sebe da odigramo kako znamo, ali nam neće biti nimalo lako. Češka je kvalitetna, imale smo prilike da igramo sa njom kada smo bile u najjačem sastavu, sa Bojanom i Majom, a ne smijemo sebi da dozvolimo da odigramo loše", kaže kapiten „zlatnih lavica” za „Vijesti”.

Crna Gora i Češka su bili rivali u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2007. godine, kada su domaće u Hebu slavile sa 24:23. „Crvene” su se revanširale u baražu za Mundijal u Brazilu, kada su slavile sa 42:26 u Olomucu i 33:26 u Pljevljima.

Ukoliko ponove taj skor iz 2011. godine, moći će da se pripremaju za odbranu titule osvojene u Beogradu 2012. godine, mada je Češka pokazala kvalitet pobjedom u Poljskoj (22:19), nad ekipom koja je kasnije bila 4. na Svjetskom prvenstvu.

"Ne bih rekla da je to bilo iznenađenje. Poljska je poznatija našoj javnosti, ali Češka je kvalitetan tim. Imamo jako mali period da se spremimo za utakmice, a više nije situacija kao prije, kada smo samo mijenjale ime iz Budućnosti u reprezentaciju - kaže Jovanovićeva. N. N.

Ne smijemo sebi da dozvolimo da odigramo loše, poručuje kapiten Crne Gore Marija Jovanović

Bonus video: